Osijek II je odnio bodove s Krimeje u utakmici koja je odlučena onoga trenutka kada je domaća momčad u drugom dijelu počela stajati visoko.

U prvom dijelu utakmice igralo se obostrano oprezno i suzdržano, nešto bolji dojam ostavila je domaća momčad, koja je bila taman toliko poduzetna da stvori jednu veliku priliku. U 15. minuti Frigan se pravodobno otvorio i stvorio ispred Kolića, vratar Osijeka II uspio je u padu zatvoriti prilaze u situaciji jedan na jedan.

Ništa se drugo ozbiljnije do odmora nije događalo oko obojice vratara, nije Orijent 1919 imao konkretne koristi od nešto većeg posjeda budući da su obje momčadi u pravilu loptu gubile na ulasku u zadnju trećinu, nije bilo igrača koji će stvoriti višak ili povući presudan potez.

U 31. minuti Mulac je glavom skrenuo loptu nakon Švrljugina okomitog ubačaja iz prekida, lopta je prošla tik uz desnu vratarovu vratnicu. U 8. minuti Bakula je odmjerenim udarcem s 19 metara loptu poslao na gredu, bila je najveća prijetnja za domaćega vratara. Ništa gosti nisu u napadu napravili što bi poremetilo raspored u poslovično stabilnoj domaćoj obrani.

Početkom drugoga dijela Orijent 1919 je pojačao pritisak bez učinka, petnaestak minuta trebalo je gostima da prvi put pređu preko centra na nepostavljenu domaću obranu, odmah su postignuli pogodak.

Stadion Krimeja

Orijent 1919 doživio prvi domaći poraz ove sezone

U klasičnoj kontri Branšteter je od središta igrališta po lijevoj strani pobjegao Mohorovičiću, ušao je u kazneni prostor, u situaciji dva na jedan odigrao Hanuljaku, koji nije imao težak posao loptu iz blizine poslati u mrežu – 0:1.

Zadnjih pola sata intezitet igre Orijenta 1919 bio je preslab da bi se mogla probiti osječka obrana, spori i netočni protok lopte olakšao je posao gostima, ritam utakmica ostavio je vidljivog traga na tonusima igrača, gosti su dobivali sve bitne duele… U 75. minuti Gerc i Fatić uspjeli su stvoriti višak na lijevoj strani, Gerc nije bio dovoljno čvrst na udarcu da bi bio precizniji.

U 84. minuti ispala je iz igre zadnja linija, Baković je sam istrčao ispred Boglića, koji je pravodobnom reakcijom ostavio svoju momčad u utakmici. U 91. minuti Gerc je imao priliku kazniti gostujući promašaj, s ruba kaznenog prostora snažnim udarcem loptu je poslao u bližu vratnicu.