Najbolji izvođač godine, riječki doom metal bend Old Night, nastupio je na trećoj večeri 41. Ri Rock festivala u Pogonu kulture, no na koncertu je predstavio svoju blues, progresiv rock i atmosferic stranu, pošto su nastupali pred raznolikom publikom.

Prošlog vikenda nagrade su dodijeljene u osam kategorija – kao izvođača godine stručni žiri odabrao je bend Old Night, album godine je „Črne besede va kastafskih šuma“ čakavskih metalaca Po’ Metra Crijeva, a kao najperspektivniji novi izvođač odabran je White on White. Nagrada Ivica Vrkić za najbolji singl u 2019. godini, koja je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Radija Rijeke, otišla je u ruke dvojcu The Siids za pjesmu „Beats Running Down“ koja je dobila nagradu i za najbolji videospot. Najbolji dizajn omota albuma ima bend Mamut, autora Morena Matkovića (Dark Indigo Art), a najbolji dizajn majica u 2019. pripao je bendu Kryn i dizajneru Vastness Inside. Nagradu „Turiranje“ za koncertno najaktivnijeg izvođača dobili su Grapevine Babies.

Old Night prvenstveno svira heavy doom metal, ali su im utjecaju raznoliki, poput bluesa, progresivnog rocka i atmosferske glazbe. U svibnju im je izašao album „A Fracture in the Human Soul“ kojeg još uvijek promoviraju.