Okrugli stol naziva „Nema malih fašizama“ bavi se temom uvijek prisutne opasnosti od fašizma i svih njegovih prikrivenih lica i centralni je događaj obilježavanja Dana sjećanja na holokaust u Rijeci.

O temi će raspravljati panelisti Oleg Mandić, prof. dr. sc. Ivo Goldstein, prof. Rina Brumini i Dado Ćosić. Skup će moderirati prof. dr. sc. Nikola Petković, dok će uvodnu riječ održati gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Međunarodnim danom sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti želi se podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata. U najvećem broju europskih zemalja, pa i u Hrvatskoj, obilježava se 27. siječnja, na dan kada je 1945. godine Crvena armija oslobodila 7.500 preživjelih logoraša iz Auschwitza u Oświęcimu u Poljskoj.

Okrugli stol održat će se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ulazak u Gradsku vijećnicu bit će omogućen isključivo uz prethodno potvrđen dolazak putem e-maila protokol@rijeka.hr i uz predočenje valjane COVID potvrde.