U Dvorani mladosti na Trsatu, u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, 28. rujna održale su se jubilarne, desete Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju.

Cilj manifestacije koja se organizira u okviru projekta Re-sport je djeci s teškoćama u razvoju približiti sport te ih potaknuti da se zainteresiraju za jednostavne sportske discipline kroz riječke sportske klubove.

Ove godine u atletici, nogometu, boćanju, košarki i tenisu natjecalo se 120 djece. Sport se općenito smatra važnim i poželjnim dijelom ljudskog života i razvoja, a za osobe s invaliditetom ta važnost još je naglašenija,
s obzirom da se radi o ljudima kojima je sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje osnovne  fizičke kondicije i pokretljivosti. Također, osobe s invaliditetom imaju i problem s integracijom u društvo pa sport za neke od njih može biti jedan od rijetkih, ili čak jedini način ostvarivanja te integracije.

Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – IGRE pokrenute su 2009. godine, a od 2016. godine aktivnu ulogu u projektu preuzeo je Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.