Zoran Krušvar čitao je zanimljivu, nepredvidljivu i prilično krvavu priču »Mala sestra«, koja govori o tri sestre i njihovu osvetničkom pohodu. Izet Medošević predstavio se kratkom prozom naziva »FIT«, koja se razračunava s korporativnim sustavom.

Igor Baleš čitao je »Turista«, alegorijsku priču o prvom intergalaktičkom putniku koji silom prilika zaglavi u Hrvatskoj. Zoran Žmirić pročitao je poglavlje iz svog još neimenovanog romana. Tea Tulić publici je pročitala dio iz novog romana, poetičnu proznu priču s puno dinamike i ritma, a Željka Horvat Čeč dio priče iz svojeg nedavno objavljenog romana „4 brave“.

Enver Krivac nastupio je s poetičnom, duhovitom i brutalnom pričom »Polnoćka i ja ležimo na cesti« o disfunkcionalnoj vezi između dvoje ljubavnika. Milan Zagorac za svoj nastup ispričao je priču stand-upa o dvojici jugoslavenskih tajnih agenata koji su se našli u Italiji početkom šezdesetih godina u misiji snimanja neprijateljske podmorničke baze u Riminiju.

Davor Mandić čitao je odlomak iz svojeg nedavno objavljenog romana »Đavolja simfonija«, a Goran Gluščić, novi član Ri Lita, inače Labinjanin, nastupio je s duhovitom pričom »Dodjela Oscara 2033« o glamuroznoj manifestaciji svedenoj na plaćenu publiku kojoj naoružani stražari strojnicama ne dopuštaju izlazak do okončanja spektakla.

Manifestacija je pokrenuta 2013. godine, a inicijator i organizator poznati je Riječanin Vlado Simcich Vava.

Veliki interes pokazala je i riječka publika koje i ovoga puta ispunila dvoranu Filodrammatice do posljednjeg mjesta.