Obuka se provela putem Zoom platforme koristeći materijale razvijene u sklopu ovog projekta.

Volonteri su ovim putem naučili korisne informacije o sportu i vježbama za mlade, prezentiran im je vodič najboljih praksi za motiviranje mladih za sport, priručnik s informacijama o različitim vrstama invaliditeta i upravljanju invaliditetom i ostali korisni materijali. Sudionike se educiralo i o pravilnoj provedbi odabranih vježbi za mlade osobe s invaliditetom nakon rehabilitacije. Ovim putem podigla im se svijest o zdravstvenim problemima i sprječavanju ozljeda tijekom izvođenja sportske vježbe.

Cilj projekta “Youths Post – rehab Sport: RE-Sport” je poticanje socijalnog uključivanja i jednakih mogućnosti u sportu, dok je paralelna tema promicanje dobrovoljnih aktivnosti u sportu i obrazovanju u i kroz sport s posebnim naglaskom na razvoj vještina. Dvije glavne ciljne skupine imat će koristi od rezultata projekta, a riječ je o mladima s invaliditetom i volonterima iz sportskih organizacija.

Stvaranje online portala za učenje kombiniranog učenja omogućuje izvođenje radionica s ciljem podizanja svijesti o važnosti sporta za zdravlje i prevenciji ozljeda tijekom izvođenja sportskih vježbi za mlade s invaliditetom.

Posebna pažnja u projektu posvećena je bavljenju sportskim aktivnostima na otvorenom u prirodi, koristeći postojeće vanjske sadržaje, zbog besplatnog pristupa i važnosti tjelesne aktivnosti na otvorenom.