U sklopu Riječkog karnevala u zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održan je Humanitarni karnevalski gala party.

Riječ je, naime, o tradicionalnom karnevalskom balu koji je zbog promjene termina održavanja u ljetnom periodu ove godine promijenio svoj naziv.

Humanitarni karnevalski bal 2022

Dora Pilepić, meštar Sandi, Marko Filipović i Sanja Krmpotić

Balu je prisustvovao gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenikom Goranom Palčevskim sa suradnicima, predstavnici diplomatskoga zbora u Republici Hrvatskoj i drugi uvaženi gosti. Tako su među gostima bili i austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich, japanski veleposlanik Iso Masato i korejski veleposlanik Sung-Wook Hong, uz predstavnike mađarskog veleposlanstva.

Gradonačelnik Filipović zahvalio je svima koji su podržali riječku karnevalsku tradiciju i priključili se humanitarnoj akciji, kao i svim sponzorima koji su pomogli Karnevalski gala party kao uvod u međunarodnu karnevalsku povorku, koja nas očekuje sutra na Korzu.

Humanitarni karnevalski bal 2022

Članice Rotary kluba Rijeka u društvu s meštrom Sandijem i Kraljicom Riječkog karnevala

Humanitarnom karnevalskom gala partyju prisustvovali su i neizostavni meštar Sandi te Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Predsjednica Rotary kluba Rijeka sv. Vid Sanja Krmpotić istaknula je kako je Humanitarni karnevalski party jedan od načina na koji članovi kluba nastoje služiti zajednici. Uz zdravicu “Za prijateljstvo i dobročinstvo” zahvalila je suorganizatorima, partnerima i sponzorima, a pogotovo svim gostima koji su svojim dolaskom doprinijeli da ova humanitarna akcija bude još uspješnija.

Na Humanitarnom karnevalskom gala partyju prikupljala su se sredstva za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine putem Crvenog križa. Ovo je 22. Karnevalski bal, odnosno 16. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima prikupljeno oko 1,3 milijuna kuna za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Na Partyju su nastupili glazbenici Robert Mareković i Swingers band te Gelato Sisters, a voditeljski par bili su Lena Stojiljković i Dražen Zima.

Humanitarni karnevalski gala party održao se organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja. Sponzori Bala su INA – Rafinerija nafte Rijeka i Jadrolinija d.d..