Završio projekt Mi znamo kako - odabrani najbolji polaznici

Ideje koje su polaznice razvile su: turističko-ugostiteljiski obrt „Babina kuća“ s ciljem educiranja o načinu života u skladu s prirodom te promidžbom ekološkog i samoodrživog ophođenja spram prirodnih resursa, obrt za edukacije i radionice za djecu i odrasle „Kreativna stvarnost“, agencija za digitalni marketing „Lajk d.o.o.“, j.d.o.o. za konzalting, oglašavanje i edukaciju „MMarketing“, centar za čuvanje djece „Sretno dijete“ i Studio za masažu.

Kroz 160 sati polaznici su se spremali za samostalan izlazak na tržište jer su sedam mjeseci razvijali poduzetničke ideje, pisali poslovne planove, pripremali se za poslovni svijet proučavanjem poslovne kulture, učenjem rada u timu te stjecanjem novih informatičkih znanja (korištenje računala u poslovnom svijetu, izrada i održavanje Internet stranice i izrada vizualnog identiteta).

Edukaciju, organiziranu u šest modula, osmislili su Centar tehničke kulture Rijeka, Regionalna razvojna agencija Porin, Društvo za kibernetiku psihoterapije i Grad Rijeka – Odjel za poduzetništvo, a financiralo ju je Ministarstvo socijalne politike i mladih.  
Ukoliko osiguraju sredstva, partneri namjeravaju nastaviti provoditi slične edukacije, jer se pokazalo da postoji velik interes mladih za dodatnim neformalnim usavršavanjima u polju poduzetništva. Naime, bilo je teško izabrati 20 polaznika između 112 prijavljenih kandidata.

Očito je da ovakvi projekti postižu dobre rezultate jer se već sada nekoliko polaznika edukacije zaposlilo, dvije polaznice su osnovale udrugu te namjeravaju razvijati programe u području ljudskih prava.

Kalendar događanja