Komunalni radovi
Gradilište će obići gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj i ravnatelj OŠ Srdoči Ivan Vukić.

Sa stanjem radova gradonačelnika sa suradnicima i novinare upoznat će  glavni projektant Boris Komadina, glavni nadzorni inženjer Benjamin Bašić i glavni inženjer gradilišta Goran Miškulin.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Srdoči započeli su 16. lipnja 2011. godine. Ukupna vrijednost rekonstrukcije i dogradnje sa stručnim nadzorom iznosi 8.844.564,22 kune. Od tog iznosa Ministarstvo sudjeluje u rekonstrukciji i dogradnji s iznosom od 3.500.000,00 kuna, a Grad sudjeluje u rekonstrukciji i dogradnji s iznosom od 5.344.564,22 kune i snosi opremanje građevine u cijelosti.

U vezi realizacije rekonstrukcije i dogradnje ove školske zgrade Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa je, kao naručitelj radova, zaključilo Ugovor o radovima na rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole Srdoči s tvrtkom „FENIX“ d.o.o. iz Slavonskog Broda, te Ugovor za provedbu stručnog nadzora s tvrtkom „PRAG“ d.o.o. iz Rijeke.
   
Radovi na objektu uključuju rekonstrukciju postojećeg dijela građevine i dogradnju osam učionica ukupne neto površine 980,90 m2, a ostali prostori škole uskladit će se s normativima za osnovne škole kapaciteta od cca 800 učenika. Rekonstrukcijom postojećeg dijela građevine, ostvarit će se prostorni uvjeti za rad u osam novih razrednih odjela.