hartera-2014

Headlineri na jubilarnom desetom izdanju Hartere su splitski hip hop junaci TBF i zagrebačko-vinkovačke rock and roll face Majke, predvođene legendarnim Goranom Baretom.  I dok će TBF-u ovo biti već treći nastup na legendarnom riječkom festival (uključujući i onaj nastup davne 2005. na prvoj Harteri), Bare i Majke će na “jubilarki” imati vatreno krštenje. No ono što im je zajedničko je to da će ubrzo svoje vjerne fanove i sve one koji uživaju u dobroj mjuzi ovih bendova, počastiti novim albumim
Goran Bare je otkrio da će novi album njega i njegovog benda izaći do kraja ove godine te dodao: “Bit će “too much” mračan, “too much” pun svega i svačega, totalno drugačiji od posljednjeg. Ovo neće biti Teške boje, ovo će biti mega Teške boje, ultra Teške boje…. ma do jaja Teške boje. A kada je nešto “do jaja”, onda znaš šta je.. Pjesme se zovu “Ljubav Krvari”, “Život”, “Leptir”, “Više od Grijeha”.. Ma ima ih, bit će jedno 15 komada”, zaključio je.

Nešto ranije svjetlo dana ugledat će novi album grupe TBF: “Novi album nam je bio u planu za lipanj, ali su nas prilike malo demantirale. Bili smo na dobrom tragu, a onda smo formirali vlastiti studio u Splitu di smo se uhvatili posla oko vlastite produkcije i ostalog, pa će novi album biti službeno objavljen na jesen”, izjavio je nedavno Mladen Badovinac, frontmen grupe.

Dodaje kako još nisu smislili ime za album, no na njemu će se naći jedanaest pjesama koje će se zasigurno svidjeti publici, baš kao i pjesme s posljednjeg albuma “Pistaccio Metallic”, objavljenog prije tri godine.

Prema najavama upravo na Harteri imat ćemo priliku premijerno čuti nešto od onoga što će izaći na novim materijalima TBF-a i Majki, dodajmo i to da će riječke snage na ovogodišnjoj Harteri, grupa Moskva, također uskoro izbaciti svoj novi LP. “Album je trenutno u fazi mixanja, a možemo ga očekivati već krajem ove jeseni”, rekao nam je Vladimir Tomić, te dodao da će svi oni koji budu na Harteri drugi dan ekskluzivno i premijerno moći čuti kako to zvuči.

Ulaznice za Harteru po super popularnim cijenama od 40 kuna po danu mogu se nabaviti u Dallas Music shopu (Splitska 2a), CD Shopu Dandy (IV kat Robne kuće Ri) i na www.ticketshop.hr.