Novi članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka su: Fanita Barčot-Nikolac, Kristina Kinkela Valčić, Nina Licul, Petra Rožanić, Hanibal Salvaro, Boris Toman, Dalibor Vučković i Tereza Vukić.

Prema riječima voditeljice Galerije Juraj Klović Jasne Rodin, HDLU Rijeka svake godine prima nove umjetnike u svoje članstvo, a ove ih je godine osam. Pri odabiru radova poštovala se različitost autora te su izložena djela putem kojih su se umjetnici i prijavili na natječaj. Ove godine kandidati su bili vrlo različiti. Većinom su to bili mladi autori sa završenom riječkom Akademijom primijenjenih umjetnosti, ali zastupljen je i umjetnik s Accademie di belle arti iz Venecije, kao i umjetnici koji su već stekli zavidnu umjetničku reputaciju. Svaki od njih predstavljen je se nekoliko radova koji daju uvid u njegovo stvaralaštvo.

U video donosimo dio atmosfere s otvorenja izložbe u Kloviću, kao i razgovore s umjetnicima. Više je dostupno u katalogu izložbe na poveznici: https://bit.ly/3GrgUje

Izložba ostaje otvorena do 22. veljače 2022., a moći će se razgledati u radno vrijeme Galerije Juraj Klović (Verdijeva 19 b), od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.