Obavijest umirovljenicima o zaprimanju zahtjeva za novčanu pomoć u 2010.

Polaznike novog ciklusa pozdravio je pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Vanja Smokvina, istaknuvši kako će Grad Rijeka, bez obzira na tešku gospodarsku situaciju, i dalje nastojati održavati besplatne informatičke edukacije. Izrazio je uvjerenje kako će nakon završenog osnovnog informatičkog tečaja polaznici imati dovoljno znanja da uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije uključe u različite gradske projekte, između ostaloga postanu aktivni korisnici Multimedijalnog portala Grada Rijeke, čije se objavljivanje očekuje uskoro.
 
Pročelnik Smokvina naglasio je kako je projekt besplatnih informatičkih tečajeva, prvi takve vrste u Hrvatskoj, prepoznat i na europskoj razini. Naime, ovaj program će u budućnosti biti dio projekta “EGOV4U”, koji se odnosi se na uklanjanje zapreka pristupa e-uslugama osobama i zajednicama društveno isključenih skupina, a kojeg će Grad Rijeka provoditi u suradnji s nizom europskih gradova.
 
Besplatna informatička edukacija organizira se za određene kategorije građana Rijeke, koje iz različitih razloga imaju bitno ograničenu mogućnost pristupa novim znanjima vezanim uz informatičku tehnologiju (životna dob, nedostatak kontakta s modernom informatičkom tehnologijom tijekom radnog i životnog vijeka, visina mirovina, invalidnina i sl.).
 
Grad Rijeka za navedene kategorije stanovništva organizira program obuke osnovnog informatičkog obrazovanja u trajanju od 40 nastavnih sati. Program se izvodi u grupama od po 10 do 12 polaznika u Centru tehničke kulture, Domu mladih i Astoriji.

Opširnije na www.rijeka.hr.