Predstavljanje novog broja i izbornu skupštinu najavile su predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić i tajnica Mirjana Marinić.

Temat o 110. godišnjici Victorije od osnivanja 1908. godine do ponovnog pokretanja nakon II. svjetskog rata, s podsjećanjem na mnoge ljude i događaje koji su obilježili povijest kluba, ali i sušačkog sporta u cjelini, pripremio je Eduard Hemar.

Čitatelji će imati priliku saznati više o Riječanki Danici Kragić, jednoj od svjetskih znanstvenih zvijezda na
području robotike i umjetne inteligencije, koja svoju karijeru razvija u Švedskoj, kao i s profesorom na Filozofskom fakultetu u Rijeci Kristianom Novakom, autorom hit naslova „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“.

Novi broj Sušačke revije otkriva povijest stare Guvernerove palače, koja je od 1780. do 1896. godine stajala na mjestu sadašnjeg Jadranskog trga, ali i govori o građevinama iz bliže povijesti
– riječkom naselju Škurinje.

Prilog o riječkom turizmu priča je o viziji urbane destinacije u kojoj turisti dijele svakodnevicu s domaćim stanovništvom, kojem je turizam nije primarni izvor zarade, već jedna od djelatnosti kojom se bave. Jedan od tekstova posvećen je i poplavama u Rijeci, dok je stoga godišnjica završetka Prvog svjetskog rata bila poticaj za tekst Daine Glavočić o tragovima ratova 20. stoljeća na groblju Kozala.

U novom se broju Sušačke revije može pročitati kako je prošla revolucionarna 1968. u Rijeci, o 40 godina Ri Rocka, najdugovječnije smotre gradskih rockerskih snaga u Hrvatskoj, kao i ljetnim praznicima narodnog heroja Ive Lole Ribara provedenim na Pećinama.

Osim što se predstaviti novi broj Revije, ovog tjedna Klub Sušačana održat će i redovnu izbornu skupštinu, a trenutno je kao jedini kandidat za predsjednicu predložena trenutna predsjednica Morić.