Već s prvim danom lipnja Art-kino je otvorilo svoju ljetnu rezidenciju u dvorištu Samostana Gospe Lurdske gdje će ljetne riječke večeri pod zvjezdanim nebom već osmu godinu za redom uljepšavati filmske projekcije Ljetnog Art-kina.

Nakon svečanog otvorenja jedine ljetne filmske oaze u centru grada – uz predstavljanje nove knjige riječkog publicista Velida Đekića, ostatak ljeta donosi svakodnevan filmski program s početkom u 21:30 sati.

Selfie

Prizor iz francusko-talijanskog dokumentarnog hita “Selfie”

Prva polovica lipnja u Ljetnom Art-kinu donosi recentne i nagrađivane filmove europske i svjetske produkcije, a već večeras, 2. lipnja, na program stiže francusko-talijanski dokumentarni hit Selfie u režiji Agostina Ferrentea koji analizira okolnosti nehotičnog ubojstva 16-godišnjeg Davidea Bifolca tijekom policijske potjere u zloglasnoj napuljskoj četvrti Traiano. Pritom redatelj dvojici najboljih prijatelja preminulog mladića daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao selfie film. Rezultat je impresivan i zabavan kolaž o adolescenciji, čvrstom prijateljstvu i životu u kojem budućnost često određuje društveno i obiteljsko okruženje.

Film Sinonimi

Film “Sinonimi” Nadava Lapida pobjednik je prošlogodišnjeg Berlinalea

Idućeg dana, 3. lipnja, u Ljetno Art-kino stiže film Sinonimi Nadava Lapida, pobjednik prošlogodišnjeg Berlinalea. Temeljen na autorovim stvarnim iskustvima, film donosi priču o Izraelcu koji dolazi u Pariz odlučan u namjeri da do temelja izbriše svoj izraelski identitet i prošlost. Ipak, u Lapidovoj ekscentričnoj i tragikomičnoj priči duhovi prošlosti ne nestaju tako lako.

Ona koju zamišljaš

Velika Juliette Binoche u glavnoj je ulozi filma “Ona koju zamišljaš”

Četvrtak, 4. lipnja na ljetni program donosi napetu francusku dramu Ona koju zamišljaš, s velikom Juliette Binoche u glavnoj ulozi. Premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, film prati Claire koja, kako bi ušla u trag svom bivšem partneru, izrađuje lažni profil na društvenoj mreži. Sjajna je Binoche nagrađena za svoju ulogu na Festivalu romantičnog filma u Cabourgu.

Sitne ribe

Scenarij krimi-drame “Sitne ribe” potpisuje Roberto Saviano

Još jedan talijanski naslov na repertoaru Ljetnog Art-kina, od petka, 5. lipnja je krimi-drama Sitne ribe, čiji scenarij potpisuje otac Gomorre Roberto Saviano, stvarajući još jednu realističnu priču o napuljskoj mladeži uključenoj u rat tinejdžerskih bandi. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom za najbolji scenarij na prošlogodišnjem Berlinaleu.

Parazit

“Parazit” Joon-ho Bonga prikazuje se 8. i 10 lipnja

Zbog velikog interesa publike, u dva reprizna izdanja, na veliko platno (Ljetnog) Art-kina vraća se neprikosnoveni film godine, Parazit Joon-ho Bonga, koji je u protekloj godini sakupio više od 250. Pomaknuta priča o obitelji s dna društvene ljestvice koja svoje bolje sutra počinje graditi infiltrirajući se u bogatu korejsku obitelj u protekloj je godini sakupila više od 250 nagrada, među kojima čak četiri nagrade Oscar (najbolji film, najbolja režija, najbolji originalni scenarij, najbolji međunarodni film). Parazit se prikazuje 8. i 10. lipnja.

Ulaznice

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavat će se svaku večer u 21 sat i 30 minuta u dvorištu samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content