Nikada, nažalost, nije bilo bolje vrijeme za sajam poslova, na riječkom Zavodu za zapošljavanje ima 18 tisuća i 700 prijavljenih, odnosno 4 tisuće više nego prošle godine u isto vrijeme. U trećem po redu sajmu u Narodnom učilištu predstavlja se 30-tak poslodavaca i 20-obrazovnih ustanova. Formulari za zapošljavanje bili su najtraženiji na sajmu.

Posao je čini se teško naći čak i na sajmu poslova. Bolje dane tako čekaju svi, no nije samo recesija kriva za veliki broj nezaposlenih, već i krivi odabir zanimanja. Tako su primjerice studenti sa Ekonomskog fakulteta često na Zavodu za zapošljavanje.

– S druge strane, strojarstvo, elektrotehnika, građevina samo zalutaju na zavod – kaže rukovoditeljica Odjela posredovnja i pripreme zapošljavanja HZZ Područne službe Rijeka, Branka Radolović.

U sklopu jednodnevnog sajma održani su i okrugli stolovi, radionice, te predstavljanje nacionalnog provedbenog plana zapošljavanja te sezonskih poslova u 2010. godini. Pokrovitelji sajma bili su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Oznake