Serija Novine

“Novine”, hrvatska dramska serija koja se emitirala na programu Hrvatske radiotelevizije, postala je prva dramska serija na hrvatskom jeziku koja se emitira na Netflixu, najvećoj i najvažnijoj platformi za streamanje programa na svijetu.

Seriju, koja je također najvećim dijelom snimana u Rijeci, režirao je Dalibor Matanić. Serija “Novine” priča je o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskoga integriteta pod pritiskom taštine, konformizma i egzistencijalnih strahova. Neromantizirana je to priča o novinarstvu, ali i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti.

Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnog lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U Rijeci se nedavno snimala i druga sezona koja će se na jesen emitirati na HRT-u.

Scenarij za nju je napisao Ivica Đikić, nekadašnji glavni urednik riječkog Novog lista, a radnja se događa u Rijeci, odnosno opisuje život i rad novinara i urednika lista “Novine”, koji se smatra posljednjim nezavisnim i “ozbiljnim” listom u Hrvatskoj.

Izvor: Radio Rijeka