U okviru Dana talijanske kulture, u četvrtak, 18. listopada, u Muzeju grada Rijeke otvorena je izložba starih razglednica “Pozdrav iz Rijeke/Un saluto da Fiume”. Predstavljene su razglednice tematski vezane uz Rijeku, donoseći nam nekadašnje vizure grada, ulica i trgova. Na njima Rijeka je promatrana iz različitih kutova i različitih pristupa, od turističkih i gospodarskih do političkih. Razglednice prikupljene u fundus Muzeja nastale su u rasponu od 1890-ih do 1960-ih godina, i ovo je prvi put da se predstavljaju javnosti.

Izložba je podijeljena u nekoliko cjelina: povijest razvoja razglednice, povijest razglednice u riječkom kontekstu, pojam Fiume, razglednice s prizorima dijelova grada kao što su Fiumara, Riva, Korzo, Jadranski trg, Sušak i Trsat, zatim Gradske vedute, Panorame, Znamenite građevine, Hoteli i Gradski park.

Povijesna uloga izloženih razglednica može se iščitati u njihovoj komunikacijskoj i turističkoj komponenti, propagandi i marketingu, političkoj propagandi te socijalnom aspektu.