Foto: Mario Frlan / MojaRijeka.hr

Po lopti je s dvadesetak metara opalio golobradi mladić i smjestio je u sam gornji desni kut Subašićeva gola. Svi su tada pomislili kako je Kantrida dobila novu zvijezdu. Sandija Križmana.

A pitate li danas bilo kojeg navijača, što mu je ostalo u pamćenju od Sandijevih izvedbi, svi će se redom sjetiti samo toga gola Hajduku, najskupljeg u povijesti riječkog nogometa. Ruku na srce drugih trenutaka za pamćenje i nije bilo. Jer i tri godine kasnije Sandi je još uvijek samo veliki potencijal, autističan na terenu, van terena nezainteresiran za zbivanja oko sebe.

Na Kantridi uvijek tetošen i pažen pa će tako i danas reći sportski direktor Nikica Dido Milenković kako je Sandi bio najbolji igrač Rijeke prošle jeseni te pritom uvrijediti mnoge.  Prije svega Roberta Lisjaka zahvaljujući čijim obranama bijeli nisu uz bok Lučkom. Iza Lisjaka u red mogu stati Kreilach, Čagalj, Dedić, Gutierrez, Baković, Salčinović pa čak i sin razmetni Alferez.

Kao primjer može mu poslužiti jedan stranac, Radomir Đalović od čijih je
transfera klub zaradio oko 800 tisuća eura
Jesu li na Kantridi napravili propust što Sandi napušta klub bez odštete?

Naravno, trebalo mu je platiti dugovanja, posjesti ga na tribine neka tamo čeka istek ugovora.

U financijskoj situaciji u kojoj se klub nalazi trebalo je još samo  pričekati svisca da zamota čokoladu, a potom objasniti gore navedenim igračima, trenerima u omladinskom pogonu i zaposlenicima kluba čime je to baš navijač Varteksa zaslužio isplatu duga, a oni nisu niti plaću pred Božić.

Stvarati nove financijske dubioze kako bi se zadržao igrač koji je već odavno mislima na novoizgrađenom Drosini, nije očito stil ove uprave. Uostalom, nisu li došli na čelo kluba kako bi se s tom praksom koja ne vodi nigdje napokon prestalo.

Prodati igrača koji ne očarava svojim nastupima već perifernim stvarima poput frizure, iz već treću sezonu uzastopno osme ili devete momčadi lige kao što je naša, za bilo kakve novce je pravo umijeće.

Nije pristao Sandi ni na razmjenu i odlazak u Hajduk na čemu mu nitko nema pravo zamjeriti. Ali teško je ne primijetiti izostanak minimuma volje za iznalaženje rješenja kojim klub ne bi u vjetar bacio baš sav novac koji je u njega uložen, a koji nije zanemariv. Sandi je samo u posljednjih sezonu i pol bio među najplaćenijim igračima Rijeke.

Kao primjer može mu poslužiti jedan stranac, Radomir Đalović od čijih je transfera klub zaradio oko 800 tisuća Eura i koji je klubu u dva navrata oprostio pozamašna dugovanja. A o usporedbi igračkih tragova koje su ostavili za sobom bespredmetno je raspravljati. Naravno, primjera ima još. Jedan od njih bi mogao biti i Damir Kreilach, no za zaključke pričekajmo sutrašnji razvoj pregovra oko produženja ugovora.

I bez obzira što će Kantridu formalno napustiti tek ovih dana, zapravo je ta kolovoška nedjelja 2008. bila nedjelja kad je otiš’o Sandi. Podigao glavu i opalio posljednji put. Samo, tko je to onda mogao znati?

Izvor: Radio Rijeka

Kalendar događanja

Književni susret
 • 21.03. – 23.03.
 • (19:00)

Goranovo proljeće u Rijeci

Svoju će poeziju ove godine u MMSU-u Rijeka i Antikvarijatu Ex libris čitati 11 domaćih i inozemnih pjesnika i pjesnikinja. U glazbenom dijelu programa svirat će Turisti...

Detaljnije

Predavanje
 • 23.03.
 • (19:00)

Predavanje Boštjana Surine “Bioraznolikost u gradu”

Predavanje će pokušati odgovoriti na pitanje kako uspostaviti samoodrživiju i funkcionalniju bioraznolikost u gradovima ...

Detaljnije

Izložba
 • 30.03. – 28.03.
 • (00:00)

„Nestvarni podaci“ tema 18. izdanja festivala Moje, tvoje, naše

Radove na grupnoj izložbi "Nestvarni podaci", čiji su kustosi ciriško-berlinski umjetnički kolektiv !Mediengruppe Bitnik, predstavit će međunarodno priznati umjetnici i kolektivi...

Detaljnije

Koncert
 • 31.03.
 • (22:00)

Zagrijavanje za Zvečku: Goran Bare i Majke pale fantastičnu vatru u Exportu

Goran Bare i Majke stižu 31. ožujka u Export na Delti gdje će prirediti pravi rock spektakl kakav priliči samo beskompromisnim r'n'r veteranima...

Detaljnije

Koncert
 • 22.04.
 • (23:00)

Vojko V @Impulse festival

Vojko V riječkoj će publici u Pogonu kulture, osim starijih singlova, predstaviti i singlove s iščekivanog predstojećeg albuma “Dvojko”...

Detaljnije

Tribina
 • 22.04.
 • (18:00)

Tribina o glazbenom ukusu mladih “Kako to?”

Gosti tribine su glazbenik Andrija Vujević poznatiji kao Vojko V, radijski voditelj i glazbenik Antonio Livaić te Dunja Matić Benčić s Filozofskog fakulteta u Rijeci...

Detaljnije