Izložbeni postav jest kolekcija arhiviranih radova, intimnih predmeta, tuđih materijala i umjetničkih djela nastala u konceptualnoj suradnji s umjetnicom Aphrom Teslom. Kolekcija koja je od 2000. u stalnom spontanom procesu rasta, a ovom se izložbom prvi puta predstavila samostalno i izvan Slovenije.

Horvat je arhivirane dokumente smjestio unutar drvenih okvira i kutija od prozirnog pleksiglasa te se u njima može pronaći lepeza sadržaja počevši od umjetničkih koncepata pa do svakodnevnih i prizemnih stvari.

U izradi arhiva sudjelovali su brojni Horvatovi kolege i razni umjetnici, te institucije poput TK Branika, Fundacije Sonda, Kina Udarnik, son:DE, iLabGT22, Via Negative, i drugih.

Miha Horvat (1976.) je diplomirani etnolog i kulturni antropolog te magistar umjetnosti novih medija. Pravni je zastupnik Fundacije Sonda i Interdisciplinarnog laboratorija GT22 u Mariboru, gdje živi i radi. Pokretač je projekta galerije EX-garaža, iLabGT22 i član Transnacionalne gerilske umjetničke škole. Spektar njegovog umjetničkog stvaranja čine izvedbene umjetnosti, kazališna scenografija, svjetlosne i medijske skulpture te prostorno-konceptualni zahvati. Umjetnički je djelovao kroz Klon.Art, son:DA, sonda3, betonLTD, MFRU, KIBLIX i konS – platformu za istraživačku umjetnost. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

Izložba će ostati otvorena do 25. ožujka, a može se posjetiti u radno vrijeme Galerije Filodrammatica, od ponedjeljka do subote od 16 do 20 sati, uz slobodan ulaz.

Organizator izložbe je Udruga Drugo more.