U Rijeci će se od 5. do 13. lipnja održavati 22. Fiumanka, tradicionalna međunarodna jedriličarska manifestacija s bogatim pratećim programom. Velika Fiumanka i medijska regata zajedrit će ove godine u subotu, 12. lipnja u 12 sati, najavljuju organizatori.

Ovogodišnju Fiumanku otvorit će drugo izdanje regate radioupravljanih jedrilica Jako mala Fiumanka koja će se održati u subotu, 5. lipnja na Platku sa startom u 10 sati. Regata je dio Festivala sporta u organizaciji Saveza sportske rekreacije PGŽ „Sport za sve“.

Istog dana u Kostreni će se održavati likovni susret humanitarnog karaktera u organizaciji Udruge +/-60, uz potporu TZ Kostrene i udruge Veli pinel. Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša KPA Kostrena održat će 27. izdanje ekološke akcije Eko Kostrena kojoj će se pridružiti i Centar kulture Kostrena donacijom EM bio kugli s efektivnim mikroorganizmima za čišćenje mora.

Budu li to epidemiološke prilike dopustile, u četvrtak 10. lipnja, u večernjim satima na brodu Marina udruga Projekt +/-60, organizirat će donacijsku aukciju slika nastalih prethodnog vikenda u Kostreni uz zabavni program pod nazivom „Platno, kist, rock i twist“, u kojem će nastupiti udruge LP rock, Projekt bend i La bamba. Sredstva se prikupljaju za Sigurnu kuću udruge U.Z.O.R.

U petak, 11. lipnja, na brodu Marina održat će se Business Woom Day, poslovno događanje u hibridnom formatu na kojem će se unatoč epidemiološkim okolnostima zahvaljujući novim tehnologijama razgovarati o održivosti i mobilnosti na globalnoj razini. Business Woom Day posvećen je energetskoj održivosti, zelenoj ekonomiji i utjecaju klimatskih promjena na razvoj mediteranske i pomorske industrije i dio je Europskog zelenog tjedna i 10. energetske konferencije otoka Krka. Sudionici će u popodnevnim satima zajedriti na Business Woom regati. Organizator događaja je tvrtka Business Sailing and Woom iz Zagreba.

Od 11. do 13. lipnja u samom središtu grada održavat će se zanimljivo trodnevno događanje Placa pod zvjezdanim riječkim nebom čiji su organizatori Galerija Poneštrica i Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu trgovine autohtonih proizvoda „Primorska kašetica“, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

Placu će u petak, 11. lipnja, u 10 sati otvoriti Fešta od malog broda. Učenici riječkih osnovnih škola izrađivat će brodove od papira pa će Korzom zaploviti i papirnata inačica Fiumanke, dok će u večernjim satima Trgom 128. brigade HV-a zavladati kreativci i glazbenici.

U neposrednoj blizini, na Trgu Riječke rezolucije od 10. do 12. lipnja održavat će se trodnevni festival vina Kvarner Wines Festival WineRi na kojem će se predstaviti renomirani vinari Kvarnera u organizaciji Zadruge vinara Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera.

Na Gatu Karoline Riječke u petak, 11. lipnja u 21 sat predviđen je besplatan koncert povodom Fiumanke u organizaciji tvrtke Promocija na kojem će nastupiti bend Grooversi.

U subotu, 12. lipnja, zajedrit će Velika Fiumanka i epidemiološkoj situaciji prilagođena jednodnevna medijska regata čiji je suorganizator Hrvatska radiotelevizija. Na prostoru Terminala u petak i subotu će se održavati prigodan dnevni i večernji glazbeni program za sve sudionike i posjetitelje. U subotu u 20 sati predviđeno je proglašenje pobjednika 22. Fiumanke te na Gatu Karoline Riječke besplatan koncert grupe Sarah & The Romans, u organizaciji tvrtke Promocija.

U suradnji s Riječkim sportskim savezom u subotu i nedjelju kao dio programa na moru jedrit će windsurfovi, a u nedjelju će se održati i 1. SUP Fiumanka te humanitarna Rotary regata u suradnji s Rotary klubom Rijeka. U subotu i nedjelju građanima Rijeke i posjetiteljima Fiumanke predstavit će se Marotti Windsurf Centar i veslači Veslačkog kluba Jadran.

Sve informacije o ovogodišnjoj Fiumanki dostupne su na poveznici: https://fiumanka.eu/.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije