Riječ je o manifestaciji koja se obilježava na nacionalnoj razini, a glavni joj je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom.

Program u Rijeci zajednički organiziraju Riječki sportski savez i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Program će započeti podizanjem Olimpijske zastave u 10:30 sati, a tijekom jutra će se predstaviti 21 sport. Bit će održana demonstracija atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, juda, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, šaha, stolnog tenisa i tenisa, kao i predstavljanje plivanja, sinkro plivanja, skokova u vodu, streličarstva, triatlona i vaterpola.

Sportašima će se na Korzu s prezentacijom svojih aktivnosti na info punktu pridružiti i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, a u programu će sudjelovati i riječki olimpijci.

Najava Hrvatskog olimpijskog dana

Program Hrvatskog olimpijskog dana najavili su pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, pročelnica Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić; predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac; glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić i Marijo Šivolija kao predstavnik Kluba riječkih olimpijaca.

„Djeca su željna sporta i sportskih aktivnosti, kao što su željna i druženja, nakon što smo gotovo dvije školske godine proveli u jačim ili slabijim varijantama lockdowna“, rekla je Dorotea Pešić Bukovac i dodala kako je Riječki sportski savez ove godine izdao digitalni vodič za upis djece u sportske klubove gdje se nalaze sve potrebne informacije, a vodič je dostupan na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Podršku organizaciji Hrvatskog olimpijskog dana i ove godine daje Grad Rijeka, a prema riječima pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravka Ivankovića, olimpijski duh duboko je ukorijenjen u politici grada. „Olimpijsko načelo da treba sudjelovati, da nije važno samo pobijediti ono je što ova manifestacije potiče kod djece i zbog toga mi je drago i veseli me što će i ove godine u manifestaciji na Korzu sudjelovati veliki broj djece“, rekao je Ivanković.

Županijska pročelnica Sonja Šišić istaknula je kako je glavni cilj ove manifestacije poticati djecu, ali i ostale građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom i pozvala sve zainteresirane da u petak dođu na Korzo.

„Odjenite bijele majice kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja. Hodajte, trčite i krećite se te napravite prvi korak prema zdravom načinu života“, poručili su organizatori.