U Centru autohtonih proizvoda „Primorsko-goranska kašetica“ Ri gastro Porto Etno predstavili su gradonačelnik Vojko Obersnel, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban – Štiglić, koordinatorica programa Ri gastro TZGR Sanja Krmpotić, voditeljica programskog pravca „Kuhinja različitosti“ Rijeke 2020 Lela Vujanić, te ugostitelj i kuhar indijske kuhinje Marino Bošnjak i Dileep Prasad Raturi iz bistroa Conca D’oro.

Treći ovogodišnji Ri gastro dani ovog puta nisu fokusirani na određene mediteranske namirnice, već se pridružuju festivalu Porto Etno i povezivanju različitih kulinarskih tradicija, i to kroz doprinos profesionalaca iz raznih država svijeta koji će pripremati svoja autohtona jela te Riječanima pružiti priliku da se upoznaju s novim okusima i mirisima u ovoj raznovrsnoj gastronomskoj ponudi.

Spomenuvši ovogodišnje širenje Porto Etna, Lela Vujanić, organizatorica festivala navela je kako programski pravac „Kuhinja različitosti“ kroz bavljenje vizualnim, izvedbenim, glazbenim i gastronomskim aspektom kultura brojnih manjina u Rijeci utjelovljuje slogan „Luka različitosti“, čemu se najzornije može posvjedočiti na samom festivalu. Porto Etno se održava od 6. do 8. rujna na brojnim lokacijama u centru grada, na njemu će se predstaviti
dvadeset svjetskih kuhinja uz sudjelovanje petnaestak zajednica nacionalnih manjina koje žive i rade u Rijeci, a uz njih, kuhat će se i autohtona jela našega kraja koja polako odlaze u zaborav.

Program Ri gastro Porto Etna, popis ugostiteljskih objekata i njihovu bogatu međunarodnu gastronomsku ponudu možete pogledati na web stranicama Turističke zajednice grada Rijeke, a više informacija o nadolazećem festivalu svjetske glazbe i gastronomije Porto Etno možete saznati na web
stranicama Rijeke 2020
.

Kalendar događanja