Svake godine manifestacija Ljeto na Gradini priređuje niz atraktivnih sadržaja. Tako će i ove godine, u sklopu 15. izdanja manifestacije, ova jedinstvena riječka pozornica ugostiti čitav niz izvedbi. Iako u smanjenom obujmu, bit će tu dobrih komedija, glazbe, plesa i dobre zabave. Otvaranje Ljeta na Gradini zakazano je u nedjelju 19. srpnja, a program će trajati sve do 5. rujna.

Program Ljeta na Gradini predstavili su organizator Vedran Babić, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović te Antonija Kardum, stručna suradnica za marketing Turističke zajednice grada Rijeke.

Gradina Dance Art u Nugentovom parku

Organizator Ljeta na Gradini, Vedran Babić je izrazio zadovoljstvo što će se i ove godine održati niz programa unatoč izazovima i neizvjesnosti koje je donijela 2020. godina. Babić je najavio početak Ljeta na Gradini uz tematsku manifestaciju Gradina Dance Art u Nugentovom parku. Ovu plesnu manifestaciju pratit će plamenovi tisuću svijeća koje će se i ove godine postaviti u suradnji s PC Grupom, a u programu otvaranja plesna udruga Ri Dance izvest će performans “Ja u meni!”.

Vedran Babić, Antonija Kardum i Marko Filipović

Vedran Babić, Antonija Kardum i Marko Filipović

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako ništa ne može poremetiti pozitivan duh Rijeke i Riječana, dodavši kako se veseli Ljetu na Gradini. „Unatoč mogućem smanjenom broju posjetitelja zbog preporučenih epidemioloških mjera, vjerujem kako ćemo uz međusobnu solidarnost ipak moći uživati u bogatom programu naših izvođača“ rekao je Filipović.

Antonija Kardum naglasila je kako su Ljeta na Gradini, kao manifestacija, upravo zbog nepostojanja jezičnih barijera u sadržaju programa važna za turističku ponudu Rijeke.

Predstave, koncerti i ples

Nakon plesnog početka, čekaju nas tri dramske predstave u kojima ćemo imati prilike vidjeti Zlatana Zuhrića-Zuhru i Rakana Rushaidata u ulogama roditelja, te nakon dvije godine i velikog interesa riječke publike, ponovno uživati i smijati se protagonistima predstave “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere”. Ljeto na Gradini će ponosno ugostiti poznate izvođače riječke i inozemne glazbene scene kao što su, ovogodišnji pobjednik Dore Damir Kedžo, Queen Real Tribute band s Nenadom Bojkovićem na gitari, Ivanom Đefijem na bass gitari i Radošem Ćapinom na bubnjevima, “9 of 3” autorskog projekta Ivana Pešuta, Brune Kovačića i Miroslava Lesića, te posljednji, ali ne i najmanje važni, Alen Brentini & Whiteheads.

Na Gradini ponovno gostuje jedinstveni koncept dnevne zabave poznat pod nazivom BSH Trsat Castle i Adria Sunset Sessions. Nešto pomalo drugačiji koncept predstavit će djelatnici i studenti Visoke poslovne škole PAR u sklopu manifestacije Gradina znanja, te “Riječki houdini” Andrej Škedel koji će predstaviti dašak magije.

Ulaznice

Kako bi se programi održali uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, pratit će se preporuke Stožera Civilne zaštite, a kapacitet gledališta bit će znatno smanjen. Ulaznice će se moći kupiti u Vintage baru na Gradini, kao i u trgovinama Dallas music shopa, te putem web shopa Mojekarte.hr. Sve dodatne informacije mogu se pronaći putem web stranice Ljeto na Gradini i društvenih mreža, kao i u detaljnom programu Ljeta na gradini 2020.

Trsatski kaštel, mjesto je brojnih kulturno-zabavnih manifestacija tijekom cijele godine. Kako bi se očuvala njegova ljepota i funkcionalnost, posljednjih nekoliko mjeseci Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Gradom Rijeka realizirala je projekt sanacije drvene šetnice – galerije, sanacije istočnog vijenca mauzoleja „Mir junaka“, sanacije krovišta uz sjeveroistočnu kulu, sanacije dijela opločenja Gradine i kompletnu sanaciju jugozapadne kule.