Najava privremenog prekida u vodoopskrbi

Za vrijeme prekida u vodoopskrbi, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterne koje će kružiti navedenim ulicama.

Popis područja koje će ostati bez vode dostupan je i na internetskim stranicama Rijeka Kontakt Centra (www.ri-info.net), KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr) te se može dobiti i telefonski na broju 211 906.

Molimo sve korisnike vodne usluge da se opskrbe dovoljnim količinama vode. Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, tj. dolaska vode, molimo da se voda pusti da istječe dok se ne razbistri.

U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Razlog privremenog prekida usluge vodoopskrbe su radovi na spoju novoizgrađenog vodovodnog cjevovoda u Ulici Vrhovo na postojeći sustav javne vodoopskrbe.
Najavljeni radovi dio su projekta gradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture na području mjesnih odbora Grbci i Gornji Zamet u sklopu Projekta EBRD.
Projektom EBRD obuhvaća gradnju i rekonstrukciju ukupno 26 kilometara kanalizacije, gradnju kanalizacijske crpne stanice „Lukovići“ te izvođenje pratećih radova na 13 kilometara vodovodnih ogranaka na području mjesnih odbora Pehlin, Podmurvice, Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Škurinje, Drenova i Brašćine – Pulac u Rijeci te mjesnom odboru Kastav u Kastvu.

Novčana sredstva za realizaciju Projekta osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Povrat dugoročnog kredita predviđen je sredstvima Hrvatskih voda i sredstvima iz pripadajućeg dijela naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Rijeke i naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Kastva.