Središnji dan Europskog tjedna sporta #BeActive Rijeka održan je na Molo longu, upotpunjujući dva velika događaja u riječkoj luci – nautičku regatu Fiumanku i nautički sajam Rijeka Boat Show.

Uz brojne jedrilice, treba istaknuti i nastup svjetskog prvaka u jedrenju na dasci Enrica Marottija, koji je sa svojim sportskim kolegama, Igorom Legcem i Igorom Lukanovićem pokazao umijeće Windsurf Foila.

Ujedno, u akvatoriju riječke luke građanima su prezentirana i dva atraktivna sporta, Stand Up Padlling i Windsurf u organizaciji Marotti Windsurf Centra i Ri Fun Snow&Surfa.

Europski tjedan sporta središnji dan

Članovi Matice umirovljenika Grada Rijeke prezentirali nordijsko hodanje

Na riječkom lukobranu članovi Matice umirovljenika Grada Rijeke prezentirali nordijsko hodanje, a članovi WuShu kluba Rijeka umijeće Tai Chija.

Riječki program Europskog tjedna sporta organizirao je Riječki sportski savez, čija je posada po prvi puta nastupila i na Fiumanci.

Europski tjedan se nastavlja i dalje, organizacijom aktivnosti za sportske trenere, osobe treće životne dobi i učenike.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nacionalni koordinator za provođenje je Ministarstvo turizma i sporta, a u sklopu ovog događaja organizirane su aktivnosti diljem Europe.

(Foto: Riječki sportski savez)

Kalendar događanja