Kako je rečeno na svečanoj dodjeli 12. studenog u Zagrebu, to strukovno priznanje stiže u ruke Muzeja grada za njegov prvi stalni postav u Palači šećerane. On je u cijelosti posvećen riječkoj povijesti, s naglaskom na razdoblju kada je Rijeka postala grad u modernom pogledu, dakle tijekom 18., 19. i 20. stoljeća. Posjetitelji mogu vidjeti postav na dva izložbena kata Palače.

Kako u obrazloženju nagrade ističe Ocjenjivački sud Hrvatskog muzejskog društva, “građani i posjetitelji Rijeke su na jedan interaktivan, multimedijalan i interdisciplinaran način prvi put dobili priliku vidjeti bogatu građu Muzeja grada Rijeke te saznati narativ novije riječke povijesti u obnovljenom kulturnom dobru koje ima neizmjeran značaj ne samo za riječku nego i za europsku povijest”.

Priznanje je stiglo dan uoči prvog rođendana obnovljene Palače. Nagradu je na svečanosti u atriju Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu preuzeo Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada, ujedno autor stalnog postava.

U Rijeku je stigla još jedna nagrada Hrvatskog muzejskog društva. To je Posebno priznanje za realizirani stalni postav JGL Muzeja farmacije, a primio ga je voditelj te ustanove Marin Pintur. Postav JGL Muzej farmacije pripremljen je u suradnji s Muzejom grada Rijeke.