Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Srdoči

Tijekom prošlotjednog tehničkog pregleda utvrđeni su nedostaci koje je trebalo ukloniti do početka nastave, a nakon pregleda je, zbog jake kiše, zgrada prokišnjavala na više mjesta.

Ministar Jovanović je nakon obilaska kazao da je većina nedostatka uklonjena, a da je ostatak izvođač obavezan sanirati u jamstvenom roku. Dodao je da je unatoč tome izuzetno nezadovoljan izvođačem radova.

“Potrudit ću se da takav izvođač ili sličan više ne dobije posao s ovim ministarstvom”, istaknuo je ministar JovanovićPotrudit ću se da takav izvođač ili sličan više ne dobije posao s ovim ministarstvom”, istaknuo je.

Naglasio je vrijednost pojačanog angažmana ravnatelja ove škole Ivana Vukića, grada Rijeke i ministarstva u pritisku na izvođača da se konačno dovrši obnova škole prije početka školske godine.

 

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je kazao da je u Rijeci obavljano mnogo složenijih radova ali da ni na jednom gradilištu nije bio više puta nego kod škole Srdoči.

Trebat ćemo uložiti mnogo više pažnje u odabir izvođača ubuduće, rekao je, zahvalivši se roditeljima na razumijevanju tijekom razdoblja u kojem su učenici pohađali nastavu u drugim školama na području Rijeke.

Glavni izvođač radova na obnovi škole Srdoči je tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda. Radovi su trebali biti dovršeni do početka drugog polugodišta prošle školske godine ali je izvođač rok dovršetka pomicao u nekoliko navrata.

Vrijednost radova je oko 12 milijuna kuna. Uređena je stara zgrada i dograđen novi dio, a u njima osam novih učionica, novi restoran i uredi, čime se omogućuje rad u jednoj smjeni za 700 učenika. Ukupna površina škole je 6000 četvornih metara.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije