Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Srdoči

Tijekom prošlotjednog tehničkog pregleda utvrđeni su nedostaci koje je trebalo ukloniti do početka nastave, a nakon pregleda je, zbog jake kiše, zgrada prokišnjavala na više mjesta.

Ministar Jovanović je nakon obilaska kazao da je većina nedostatka uklonjena, a da je ostatak izvođač obavezan sanirati u jamstvenom roku. Dodao je da je unatoč tome izuzetno nezadovoljan izvođačem radova.

“Potrudit ću se da takav izvođač ili sličan više ne dobije posao s ovim ministarstvom”, istaknuo je ministar JovanovićPotrudit ću se da takav izvođač ili sličan više ne dobije posao s ovim ministarstvom”, istaknuo je.

Naglasio je vrijednost pojačanog angažmana ravnatelja ove škole Ivana Vukića, grada Rijeke i ministarstva u pritisku na izvođača da se konačno dovrši obnova škole prije početka školske godine.

 

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je kazao da je u Rijeci obavljano mnogo složenijih radova ali da ni na jednom gradilištu nije bio više puta nego kod škole Srdoči.

Trebat ćemo uložiti mnogo više pažnje u odabir izvođača ubuduće, rekao je, zahvalivši se roditeljima na razumijevanju tijekom razdoblja u kojem su učenici pohađali nastavu u drugim školama na području Rijeke.

Glavni izvođač radova na obnovi škole Srdoči je tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda. Radovi su trebali biti dovršeni do početka drugog polugodišta prošle školske godine ali je izvođač rok dovršetka pomicao u nekoliko navrata.

Vrijednost radova je oko 12 milijuna kuna. Uređena je stara zgrada i dograđen novi dio, a u njima osam novih učionica, novi restoran i uredi, čime se omogućuje rad u jednoj smjeni za 700 učenika. Ukupna površina škole je 6000 četvornih metara.