Ostvarena je treća pobjeda u nizu, druga uzastopna na Krimeji iako sadržaj igre nije bio na razini koju je trener Damir Milinović očekivao u najavi utakmice:

– Najvažnije je da smo pobijedili i nastavili niz pobjeda, da smo razbili psihološku barijeru u domaćim utakmicama. Nismo ušli u utakmicu kao što sam očekivao, tražili smo se dvadesetak minuta, imao sam osjećaj da smo ranije mogli dati gol da smo spustili loptu na zemlju. Uvukla se nekakva nesigurnost, ne znam zbog čega, možda zbog imena protivnika… Nismo igrali povezano na početku, ali je Hajduk II bio bezopasan, cijelu utakmicu Berković nije imao posla. Ponavljam, izgledalo mi je da smo mogli lakše pobijediti da smo malo pojačali gas! Na vrijeme smo dali gol pa je bilo lakše! Najvažnije je da se pobjeđuje, pa makar na mišiće. Primaknuli smo se vrhu, a imamo još puno prostora za napredak, kaže Milinović.

Treba istaknuti da je obrana Orijenta 1919 djelovala bolje nego napad, Hajduk II je tijekom cijele utakmice stvorio (Lauš 33) jednu izraženiju priliku:

– Moram istaknuti da je teren bio izrazito težak za igru, možda je izvana izgledao dobro, ali bio je jako mekan, noge su propadale. Rekao sam prije utakmice da nam neće moći parirati ako uđemo u utakmicu kao protiv Dinama II. Ipak su to sve juniori izlaznog godišta, a mi imamo igrače koji kucaju na vrata prve lige. Očekivao sam da ćemo stvarati šanse, ali nismo ušli utakmicu kao što smo trebali. Obrana je odično odigrala, Berković nije imao posla kao što sam priželjkivao prije utakmice, govori Milinović

U 86. minuti Milinović je isključen zbog naizgled bizarnog razloga, trener Orijenta 1919 nakratko je loptu zadržao rukama:

– Nisam imao nikakvu namjeru zadržavati loptu, do kraja je ostalo nekoliko minuta, vodili smo 2:0. Postoji novo pravilo prema kojemu trener ili bilo tko drugi na klupi odmah dobiva crveni karton ako uhvati loptu rukama. Stalno gledam utakmice, nisam to još nigdje vidio! Ispričao sam se sucu i protivničkom igraču, nadam se da ću proći s ukorom, zaključuje Milinović.