U Solinu je momčad izgledala vrlo kompaktno, s igračem manje čak je djelovala čvršće u bloku.

– Tako smo u Zaprešiću pobijeidli s igračem manje. Naravno da je puno teže igrati s igračem manje, ali od prve minute počeli smo igrati dosta agresivno, vidio na zagrijavanju da su dečki željni igre, da su raspoloženi. Nakon što dugo godina dolazim u Solin kao igrač i trener, posebno me ugodno iznenadilo da je teren bio odličan za igru, što me odmah razveselilo. Momčad je jako dobro reagirala nakon zadnje utakmice protiv Sesveta, disali smo kao jedan i na kraju pobijedili na jednom o težih gostovanja u ligi. Posebice teškim zbog toga jer se Solin bori za ostanak! Veseli što su dečki pokazali želju za pobjedom. Pokazali smo da na ovakvim terenima možemo uzeti bodove, sada predstoji da to potvrdimo na svom terenu, kaže trener Damir Milinović.

Orijent 1919 sada doma igra protiv Rudeša, koji se u zadnjem razdoblju toliko dignuo da je opet istaknuo kandidaturu za prvaka:

– Rudeš je u jednom razdoblju upao u krizu, pa su čak rekli da ih ne zanima prva liga. Sada ih prva liga opet zanima, nanizali su dobre rezultate, imali su i malo sreće u zadnjim utakmicama, postižu odlučujuće golove u zadnjim minutama. Dobra su momčad, žele se nadigravati, imaju dobre i brze igrače prema naprijed. Vrijeme je da nam se kroz rezultate počne vraćati dobra igra u nastavku sezone, vjerujem da ćemo nastaviti dobro igrati, ali da ćemo ovog puta doma osvojiti bodove, govori Milinović.

U domaćim utakmicama često se osjeća psihološko opterećenje zbog uloge favorita:

– Vjerojatno je teže igrati doma, posebice malo mlađim igračima. Pred igrače nitko nije stavio imperative, ni ja, ni uprava! Najveći je problem što se u svakoj utakmici pokušavamo nadigravati, a svi protivnici na Krimeji se brane. Mi bismo takve utakmice željeli riješiti što prije, a onda se događaju pogreške koje protivnici kažnjavaju. Nadam se da smo došli pameti, da ćemo biti gusti u sredini, da ćemo protivniku ostavljati manje prostora i da ćemo zabiti gol. Priliku će dobiti mlađi igrači, koji čekaju kao zapete puške. Vrijeme je da dobiju priliku, kaže trener Orijenta 1919.