Terenom je prodefiliralo 37 igrača, posebice je prometno bilo u momčadi s bijelim dresovima za koju su igrali juniori. U crvenim dresovim igrali su prvotimci, koji su pobijedili 5:0 pogocima Črnka, Kokorovića, Monjca, Mulca i Bosančića.

– Juniori su se pojačali, doveli su dosta novih igrača, jer ih čeka borba za ostanak u Prvoj HNL. Što se tiče moje momčadi, zadovoljan sam trkom i pristupom, postignuli su pet lijepih golova, utakmica je poslužila svrsi. Pribojavao sam se da bi slučajno mogli podcijeniti protivnika, ali otkada smo počeli pripreme vlada sasvim drugačije ozračje. U ovoj fazi radimo na fizičkoj spremi, puno su trčali, svi su dobro igrali, kaže trener Damir Milinović.

Momčad je praktično ostala na okupu, otišla su dvojica igrača (Maružin, Liber), došla su trojica (Fućak, Putnik, Hodža) igrača:

– Fućak je pokazao da nam je veliko pojačanje, igra okomito, brz je, može igrati na poziciji središnje špice pa možemo odmarati Gerca. Igrači će dignuti nivo spremnosti, time će postati agresivniji. Od prvoga dana želim da igramo agresivno i dosta visoko, da što bliže stojimo protivničkom golu. Vjerujem da ćemo u nastavku sezone popraviti sve ono što nije bilo dobro u prvom dijelu sezone, mi najbolje znamo što trebamo popraviti. Neće biti lako, vjerujem da ćemo se dobro posložiti zajedno s Fućkom i dvojicom juniora (Hožda, Putnik, op. a.) Rijeke, govori Milinović.

U prvom dijelu sezone Milinović je dobro upoznao igrače, sezonu su obilježile oscilacije u igri, hoće li biti promjena u načinu igre?

– Ovo su nam prve zajedničke pripreme, sigurno ćemo se dobro spremiti. Odmah smo počeli raditi na dva sistema igre, a oscilacije su bile posljedica psihološkog stanja. Znamo što se sve događalo prošle godine! Kad se napunimo energijom, vjerujem da ćemo drugačije izgledati. Normalno da nismo zadovoljni mjestom na kojemu se nalazimo na ljestvici, cilj je da se što prije priključimo gornjem dijelu ljestvice. Bez obzira što neki osporavaju našu kvalitetu, mislim da imamo kvalitetne igrače i da ćemo tijekom priprema dovesti momčad u stanje da ne bude puno oscilacija. Bit će sigurno puno više trke, a čim su igrači fizički spremni, onda su i psihološki jaki, zaključuje Milinović.

Međusobnu utakmicu nisu igrali Berković, Gerc, Flego, Tadejević, Smolčić, Gadže (svi pošteda) i Brdar (ozljeda).

CRVENI: Boglić, Vidas, Milinović, Mulac, Senčar, Putnik, Kokorović, Hodža, Črnko, Monjac, Fućak. Još su igrali: Petrović, Fatić, Bosančić, Atanasković

BIJELI: Benulić, Atanasković, Žunabović, Gojak, Barac, Bosančić, Burul, N. Macolić, Poštić, Jelić, Ajanović. Još su igrali: Božičković, Savić, Ban, Matić, Tešić, M. Macolić, Tarabochia, Pozderac, Peričić, Zubović, Frigan