Gavellina predstava “Hotel Zagorje” je najbolja predstava, a Anica Tomić, autorica te predstave, najbolja redateljica po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda kojeg su činili redateljica Marina Pejnović, dramaturg Željko Hubač i glumica Helena Buljan.

Publika je najbolje ocijenila predstavu kojom je festival završio “Sjećaš li se Doli Bel”, produkcija Kamernog teatra 55 iz Sarajeva dobila je ocjenu 4,78. Mahmut Zolj iz te predstave, Emir Hadžihafizbegović dijeli nagradu s Krešimirom Mikićem za najboljeg glumca festivala.

Mikićeva partnerica iz predstave “U agoniji” zagrebačkog HNK, Nina Violić, nagradu za najbolju glumicu dijeli s Hanom Selimović iz predstave “64” Ateljea 212 iz Beograda.

Najbolje mlade glumice su Petra Svrtan za ulogu ostvarenu u predstavi “Disanje” PlayDrame i ZeKaeMa i Ana Marija Veselčić u predstavi “Obitelj” splitskog HNK. Najbolju epizodnu ulogu ostvario je Branislav Zeremski u prestavi “64”.

Za dramatizaciju Krležina teksta “U agoniji” nagrađen je Vid Adam Hribar. Darko Nedeljković potpisuje najbolju scenografiju u predstavi “64”, a nagrađen je i oblikovatelj svjetla u toj predstavi Marko Đokić. Nagrađena je i glazba Matka Botića u predstavi “Disanje”.

Specijalnu nagradu za partnersku igru dobile su Jovana Belović i Sanja Marković za predstavu “Moj muž”Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Sanju Marković je kao najbolju glumicu festivala nagradio i žiri Novoga lista.

Foto: Međunarodni festival malih scena Rijeka