U četvrtak, 14. veljače 2019. godine u Filodrammatici je započelo 14. izdanje međunarodnog tematskog festivala “Moje, tvoje, naše” u organizaciji udruge Drugo more. Festival će se kroz simpozij i izložbu baviti načinima na koje se rad izvodi, delegira, izdvaja (tzv. „outsourcing“), prepušta korisnicima Interneta („crowdsourcing“), transformira, destabilizira, maskira, premješta, prikriva i razotkriva, odbija i preuzima. „Tko što radi?“ fokusirat će se na sadašnjost rada, na doba u kojem je rad prisutniji no ikad.

Pod kustoskom palicom dizajnera i umjetnika Silvija Lorussa, s kojim Drugo more uspješno surađuje posljednjih nekoliko godina, na izložbi u galerijskom prostoru Filodrammatice radove su predstavili međunarodni umjetnici Maria Eichorn, François Girard Meunier, Sebastian Schmieg, Constant Dullaart, Sam Kidel, Ottonie von Roeder, Elisa Giardina Papa, Alina Lupu, Jeff Thompson, Anxious to Make i Behind Every Great One. Izložba će biti otvorena za vrijeme trajanja festivala i drugim radnim danima od 17 do 20 sati, do 1. ožujka.

Na dvodnevnom simpoziju u velikoj dvorani Filodrammatice, u petak i subotu 15. i 16. veljače, izlaganja će održati novinar i dizajner Florian A. Schmidt, dizajner i umjetnik Sebastian Schmieg, umjetnica Elisa Giardina Papa, konceptualna umjetnica Alina Lupu te kustos, umjetnik i programer Jeff Thompson. Ulaz na sva događanja je slobodan.