Pust Janssen Cipljen optužen je za sve loše što se dogodilo u protekloj godini, a paljenje pusta tradicionalno se odigralo u organizaciji karnevalske grupe POM-F-RI.

Vladavina maškara u Rijeci i službeno je završila predajom ključeva grada iz ruku Meštra Tonija riječkom gradonačelniku Marku Filipoviću. Bila je to i službeno posljednja radna obaveza Meštra Tonija kao Meštra Riječkog karnevala koji je tu dužnost obavljao punih 31 godinu. Mandat je predao novom Meštru karnevala Sandiju Pribaniću čija je prva meštarska zadaća bila najaviti termin održavanja 39. Međunarodne karnevalske povorke koja će se, zbog epidemiološke situacije, po prvi puta održati u ljetnim mjesecima, točnije 18. lipnja.

Također, za sav doprinos Riječkom karnevalu, sada već bivšem Meštru Toniju dodijeljena je i titula počasnog Meštra Riječkog karnevala. U znak zahvale za sve godine provedene na čelu karnevala riječki gradonačelnik Marko Filipović predao je Meštru Toniju i prigodan poklon, repliku ključa Grada i istaknuo kako vjeruje da će Rijeka i ove godine, iako u drugom terminu, još jednom pokazati zašto zasluženo nosi titulu prijestolnice karnevala.

Program su vodili već provjereni tandem Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a u programu su sudjelovali i Kraljica Riječkog karnevala, već u svom trećem mandatu, Dora Pilepić, nekadašnji riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, kao i predstavnici karnevalskih grupa koje tradicionalno sudjeluju u Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

U programu su nastupili Limena glazba Trsat kao i Prve riječke mažoretkinje.

Kalendar događanja