Maškarani auto rally Pariz – Bakar u subotu, 15. veljače, 29. put za redom odvozio je svoju tradicionalnu rutu Pariz (Krimeja) – Korzo – Kostrena – Bakar. U ovogodišnjem karnevalskom auto-moto ludilo sudjelovalo je više od 200 maškaranih sudionika u 90 vozila, a sve u organizaciji Autokluba Rijeka.

Jedna od najstarijih pratećih manifestacija Riječkog karnevala vozi se po sportskim pravilima Hrvatskog auto i karting saveza te poštivajući sigurnost u prometu, no svi sudionici i njihova vozila, kao i suci, moraju biti maskirani.

Događaj koji je nastao kao parodija na svjetski poznati rally Pariz – Dakar kretao se istom rutom kao i ranijih godina – od riječkog Pariza sve do Bakra. Dužina trase je 19,98 km, a vrijeme vožnje 120 minuta, s prosječnom brzinom od 10,55 km/h.

Praćeni trubljenjem, dimom i turiranjem, natjecatelji su na nakratko zastali i na Korzu gdje su pokazali svoja vozila i zatim krenuli na prvi ispit spretnosti u Kostreni. Drugi ispit spretnosti bio je u Bakru nakon čega su proglašeni pobjednici.