Tradicionalna sportska manifestacija u organizaciji Autokluba „Rijeka“, koja ove godine obilježava 30. obljetnicu, svoju je neprekinutu tradiciju započetu 1990. godine nastavila i ove prošavši kroz Rijeku, na putu prema Kostreni i Bakru.

Učesnike su na Trgu 111. brigade HV-a dočekali gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović.

Maškarani auto rally “Pariz – Bakar” jedna je od najstarijih pratećih manifestacija Riječkog karnevala. Sa startom na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja) ova sportska manifestacija uobičajeno, premda je ove godine izostao onaj sportski dio, već 30 godina nastavlja svoj put preko Korza, Kostrene do Bakra donoseći parodiju na svjetski poznati rally „Pariz – Dakar“.

Riječki Maškarani rally jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu, jer utrku voze motorizirane maškare iz različitih krajeva i svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci moraju biti maskirani, a posebna su priča njihova prigodno dekorirana vozila.

I gradonačelnik dobio svoju tablicu

Kako nam je ispred organizatora Autokluba Rijeka kazao Tomislav Šepić, ove godine, koliko god su ih epidemiološke mjere sputavale, našli su načina da se okupe, doduše u manjem broju, i obilježe svoju 30. obljetnicu. Tako danas na rallyju učestvuju samo članovi sportske sekcije AK Rijeka, među kojima su i Ivo Pogorilić i Josip Mušanović, jedni od inicijatora ovog rallyja, prvog takve vrste u svijetu. Naravno da je su u jednom od vozila bili i Meštar Toni i Kraljica karnevala s jednom od pratilja.

Povodom 30. obljetnice autorallyja, ‘puknuti oktanci’ su Meštru Toniju i gradonačelniku Vojko Obersnelu uručili prigodne poklone, rad Marije Jambrić, a gradonačelnik im je poručio kako će i on vjerojatno u jednoj od sljedećih utrka nastupiti kao učesnik, sada kad su mu već dali i prigodnu tablicu za vozilo.

Ove godine nema natjecanja, ali ima dobre zabave, veselja i želje da se sve što prije vrati na staro.