Predstava “Mali princ”, za koju je tekst Antoinea de Saint-Exuperryja prilagodila Ivana Đula, a režirala Renata Carola Gatica, premijerno je izvedena u HNK Ivana pl. Zajca.

Ova vrlo emotivna predstava u kojoj su mali uživali a veliki se nakratko vratili u djetinjstvo, nastala je u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih “Kamov” HNK Ivana pl. Zajca i Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

U predstavi Malog princa tumači Vanja Paulić, polaznik riječkog kazališta mladih „Kamov”, u alternaciji s Lukom Babićem. Elena Kolić tumači Ružu, u alternaciji s Lucijom Štifanić, a ostali polaznici Kamova su Zbor avijatičara: Antonio Valenčić, Matea Blažević, David Crnjaković, Nika Miculinić, Jan Jokić, Ilina Lukić, Leon Hasančević Matijašić, Lora Matijašić, Iva Mačinković, Lucija Pedić, Petra Polić, Lun Žic Paskuči i Dora Smokrović, dok su Zemaljske ruže Dora Katalinić, Nurija Ricken, Karla Šoštarić i Mia Lukić.

Ulogu Avijatičara igra Edi Ćelić, a Kralja Predrag Sikimić. Poslovni čovjek je Giuseppe Nicodemo, Geograf je Anton Plešić, Uobraženku tumači Sabina Salamon, a Zmiju Serena Ferraiuolo.Scenografiju potpisuje Breza Žižović, a kostimografiju Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina dok su oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić.

Nakon „Malog princa“ na hrvatskom, u veljači sljedeće godine premijerno će biti izvedena i inačica predstave na talijanskom jeziku, „Il piccolo principe“.

U prilogu pogledajte kako je bilo na premijeri uz razgovore s redateljicom i glumcima.