Dvorac Stara Sušica, smješten na rubu borove šume Gorskog kotara, već jedanaest godina mjesto je za književnost i književno stvaralaštvo, na CeKaPeovim Ljetnim školama pisanja. Ove godine Ljetna škola pisanja postaje regionalna književna manifestacija na kojoj će sudjelovati gostujući voditelji iz Srbije, te polaznici i polaznice iz država regije

Radionice pisanja održavaju se u jutarnjem i popodnevnom terminu. Kroz 40 školskih sati polaznice i polaznici će imati priliku zakoračiti u svijet kreativnog pisanja ili izbrusiti vještine spisateljskog zanata. Radionice su namijenjene svim odraslim osobama, bez obzira na prethodno iskustvo i znanje, uz samo jedan uvjet – ljubav prema književnosti i pisanju.

Slobodno vrijeme rezervirano je za pisanje, rad na tekstovima, druženje i otkrivanje prekrasnog Gorskog kotara, čije nas šume iz godine u godinu inspiriraju i potiču na pisanje. Uz cjelodnevni rad na tekstu, i ove godine u večernjim satima razgovaramo o pisanju i književnosti s gostujućim piscima i pjesnicima.

U prvom tjednu Ivana Bodrožić vodit će radionicu raspisivanje, Sanja Kovačević radionicu scenarija, Saša Ilić radionicu romana, a Zoran Žmirić radionicu kratke priče. U drugom tjednu s nama su: Lana Bastašić na radionici proze, Dorta Jagić na radionici poezije i Davor Mandić na radionici kratke priče.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 4.300,00 kn.

Do sada je ovu sedmodnevnu intenzivnu školu pisanja završilo preko 300 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara, u izolaciji dvorca na rubu šume, živjeli i pisali književnost uz mentorstvo poznatih pisaca i spisateljica, voditelja i voditeljica radionica.