Letačka atrakcija iznad Bazena Kantrida

Riječki Aeromiting u svom šestom izdanju, u godini u kojoj se obilježava 100. obljetnica letenja u Hrvatskoj, napravio je novi iskorak preseljenjem s Grobničkog polja na atraktivnu lokaciju, Bazene Kantrida. Riječani su tako po prvi put mogli uživati u izvanrednim zračnim akrobacijama tek nekoliko metara iznad morske površine, “slalomom” zrakoplova između pilona, postavljenim na moru ispred bazenskog kompleksa.
 
Po prvi puta ulaz na manifestaciju je bio besplatan, a osim s bazenskog kompleksa i plaže ispred njega, u letačkim akrobacijama mogli su sa svojih prozora i balkona uživati brojni stanovnici Rijeke.
 
Trenažni letovi sudionika Aeromitinga odvijali su se još u jutarnjim satima. Popodnevni program započeo je doskokom padobranaca i grupnim letom zrakoplova Zrakoplovnog društva „Krila Kvarnera”. Zrakoplovna jedinica specijalne policije i riječka postrojba specijalne policije „Ajkule“ održale su atraktivnu i dinamičnu prezentaciju spašavanja osoba iz mora helikopterom Agusta Bell 212 Ministarstva unutarnjih poslova.

Opširnije na Rijeka.hr.