Folklornim nastupima predstavnika nacionalnih manjina u Primorsko-goranskoj županiji te glazbenih diva Dunje Knebl i Lele Kaplowitz na Trgu Riječke rezolucije u petak, 25. lipnja, započeo je ovogodišnji Porto Etno festival.

Na pozornici u centru grada predstavili su se Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Talijana Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ-a, Kaljina, Kulturno umjetničko društvo SEVDAH, Bošnjačka nacionalna zajednica – Mješoviti pjevački zbor Sevdalije, Makedonsko kulturno društvo Ilinden, Udruga mladih Roma Rijeka Romska budućnost i Zbor Montenegrini.

Nakon folklornih nastupa nastupila je Lela Kaplowitz koje je publiku odvela na intimno glazbeno putovanje svijetom. Kroz prizmu svojih životnih iskustava i raznolikih kultura koje je upoznavala i u kojima je živjela do sada, Lela je probala dočarati dašak nekih od zemalja koje je posjetila. Zatim je nastupila etno diva Dunja Knebl i mladi multiinstrumentalist Roko Margeta. Njima se tijekom koncerta pridružio i kućni Porto Etno orkestar, a kako je sve proteklo pogledajte u prilogu.