Na Trgu Riječke rezolucije u subotu, 26. lipnja, održala se druga festivalska večer Porto Etna.

Kao i prvog dana na pozornicu su se prvo popele folklorne skupine nacionalnih manjina koje žive u Primorsko-goranskoj županiji, a nakon njih nastupila je vlasnica jednog od najljepših vokala ovih prostora, Nina Kraljić.

Koncertom pod nazivom Rijeka – Back to the roots Nina je, nakon duljeg perioda, ponovno nastupila uživo pred riječkom publikom i predstavila svoje novo umjetničko rađanje zbog kojeg je odabrala i novo ime – Alkonost of Balkan. Uz Ninu je nastupio Miroslav Gugić na gitari i Ivan Judaš na handpanu i djembama. Publika je uživala u izvedbama etno i filmske glazbe, uz posebno predstavljanje pjesme Rijeka koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi.

Festival Porto Etno zatvorila su braća Teofilović koji su već nekoliko puta oduševljavali riječku publiku svojim nevjerojatnim vokalima. U prvom dijelu nastupa publika je uživala u njihovim a cappella izvedbama starih folklornih pjesama Balkana, a u drugom su im se pridružili Zoran Majstorović i Porto Etno orkestar. Braća, blizanci, Ratko i Radiša Teofilović spona su tradicije i modernizma i vokalni su virtuozi koji svoju glazbenu iznimnost već dva desetljeća potvrđuju diljem svijeta.