VIDEO

15.12.2018.

"Težina stvarnosti": Nova knjiga Jana Bolića već doživljava veliki uspjeh

Autor: Betty Stojnić

Nakon predstavljanja u Zagrebu, mladi autor Jan Bolić vraća se u Rijeku na promociju novog romana "Težina stvarnosti" (u nakladi izdavačke kuće Beletra iz Zagreba) u antikvarijatu Ex Libris. Težina stvarnosti piščeva je treća izdana knjiga (nakon zbirki poezije Trenuci i Može biti lijepo) te je njegov prvi roman. Na promociji su uz autora sudjelovali urednica romana Sandra Pocrnić Mlakar, riječki književnik Milan Zagorac (koji je također surađivao s Bolićem na prijašnjim radovima) te Damir Selimović koji je čitao izvatke iz knjige.

Nakon predstavljanja u Zagrebu, mladi autor Jan Bolić vraća se u Rijeku na promociju novog romana Težina stvarnosti (u nakladi izdavačke kuće Beletra iz Zagreba) u antikvarijatu Ex Libris. Težina stvarnosti piščeva je treća izdana knjiga (nakon zbirki poezije Trenuci i Može biti lijepo) te je njegov prvi roman. Na promociji su uz autora sudjelovali urednica romana Sandra Pocrnić Mlakar, riječki književnik Milan Zagorac (koji je također surađivao s Bolićem na prijašnjim radovima) te Damir Selimović koji je čitao izvatke iz knjige.

Riječ je o žanrovskom krimiću kojim je Bolić htio istražiti konvencije jednog od svojih osobnih favorita među književnim pravcima. Radnja prati upornog inspektora Johna Monroea i njegov zadatak da raskrinka ubojstvo u inače mirnom kvartu Princetona. Održavajući tempo i napetost, autor se ne udaljava od uobičajene forme krimića, već nastoji na nju nadograđivati. Prema urednici, roman je već sada izrazito tražen i prodavan.

Jan Bolić boluje od spinalne mišićne atrofije te je gotovo potpuno nepokretan, ali unatoč svim fizičkim preprekama i izazovima, bavi se pisanjem dosljedno i kompetentno od svoje petnaeste godine. Za pregled prijašnjih Bolićevih promocija, možete pogledati video priloge Moje Rijeke o zbirkama Trenuci i Može biti lijepo.