Druga večer Vriska započela je promocijom romana „Štakori“ (Beletra, 2022.) Jana Bolića, kriminalističke priče koja govori o riječkom podzemlju u kojem caruju makroi, dileri i korumpirani policajci. Janu je ovo već peta objavljena knjiga. Autor je o romanu razgovarao s književnikom i novinarom Davorom Mandićem.

U programu „Knjiga ispod čekića“ na kojem se predstavljaju noviteti domaćih autorica i autora, prvi je na redu bio Ivica Prtenjača, koji je s Vladom Simcichem Vavom i Zoranom Žmirićem razgovara o svojoj novoj zbirci priča „Kino sloga“ (V.B.Z., 2022.). „Kino Sloga“ vraća nas u riječke sedamdesete i osamdesete i jedno drugačije djetinjstvo.

U programu „U fokusu“ Velimir Visković u razgovoru s Nikolom Petkovićem predstavio je knjigu lateralnih zapisa „O drugima, o sebi: autobiografsko-memoarski zapisi“ (Naklada Ljevak, 2022.), a nakon njega su Dunja Matić i Gordan Nuhanović razgovarali o Nuhanovićevom romanu „Zavod za apatiju“, vještom spoju distopijskog žanra i društveno-političke satire.

Kako je protekla druga večer 15. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora, pogledajte u našem videu.

Kalendar događanja