VIDEO

25.05.2018.

Kortil uživo: Volonterskom akcijom uređen trg i oslikane stepenice na Sušaku

Autor: Sanja Kapidžić

U četvrtak, 24. svibnja, u Ulici Podhumskih žrtava, u sklopu manifestacija Hrvatska volontira i Riječki zeleni tjedan, a kroz Riječki program lokalnog partnerstva, održalo se čišćenje i uređenje obližnjeg trga, sadnja bilja, izrada klupa i suhih vrtova, radionice s učenicima i susjedima, te oslikavanje stepenica prema Hrvatskom kulturnom domu portretom arhitekta Josipa Pičmana.

undefined

Cilj projekta “Kortil uživo” bio je urediti trg u Ulici Podhumskih žrtava kao zajednički javni prostor i učiniti ga pristupačnijim i ugodnijim za prolaznike i stanare okolnih zgrada. Projekt je predložen od Grupe građana Kortil za provedbu u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, a radi se o uređenju stepenica nasuprot Sušakog nebodera i uređenju trga uz ulicu Podhumskih žrtava, između OŠ Centar i Građevinske i tehničke škole.

Riječki zeleni tjedan organizira Grad Rijeka u sklopu manifestacije EU GREEN WEEK koju od 21. do 26. svibnja provodi Europska komisija s naglaskom na temu “Zeleni gradovi za zeleniju budućnost”.