Riječki metal bend Kryn ovih je dana objavio treći singl s novog materijala pod nazivom „The Deceiver“.

Kryn trenutno radi na novom materijalu, koji će uobličiti vrlo osobnu priču započetu s prva dva singla “Risset” i “Waters”, priču koja se nastavlja sa trećim singlom, the Deceiver.

The Deceiver govori o temama poput prijevare, nepoštenja, podvojenosti. Pjesma je kritika samoga sebe kao manipulativnog pojedinca, koji je svjestan da je promjena potrebna, no da je težak put do tog cilja.

Singl je sniman u G.I.S. studiju u Rijeci pod vodstvom Mateja Zeca, a miksan i masteriziran u suradnji s Aljoschom Siegom iz renomiranog njemačkog studija Pitchback Studios, poznatim po suradnji s bendovima poput Any Given Day, te potpori koju pružaju mladim bendovima diljem svijeta.

Artwork za The Deceiver je i ovaj put napravio talentirani hrvatski umjetnik koji se skriva iza imena Vastness Inside.

Vizualizer je sniman pod vodstvom Mirka Žorža.

Singl The Deceiver dostupan je i na svim većim glazbenim streaming platformama, poput Spotifyja, Apple Music/iTunes, Deezer itd.

Glazba koju Kryn stvara je uzbudljiva mješavina teških rifova i mračnih, melodičnih i vrlo atmosferičnih dijelova, popraćenih impresivnim vokalnim dionicama i energičnim i emotivnim nastupima uživo. Bend je svoj album prvijenac izdao 2014. godine, pod nazivom “Scars Remind Me”, pod okriljem njemačke diskografske kuće Eternal Sound Records. Kryn trenutačno snima drugi album, uz plan da svoj rad podignu na višu razinu.

Članovi benda su: Karlo Horvat (Vocals), Marko Vladilo (Bass guitar) i Rade Malobabić (Lead Guitar).