Krizni stožer za 3. maj, kojeg čine i predstavnici Grada Rijeke, jučer je održao dva sastanka. Prvo je održan susret s predsjednikom Uprave Grupe Uljanik Giannijem Rossandom te predsjednikom Nadzornog odbora 3. maj Veljkom Grbcem, na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u 3. maju i Grupi Uljanik te mogućim rješenjima. Potom se Krizni stožer susreo s predstavnicima političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Rijeke i Županijskoj skupštini PGŽ-a te saborskim zastupnicima iz ovog kraja, koji su dali punu podršku u borbi za spas riječkog brodogradilišta.

Na sastanku s čelnicima 3. maja u sjedištu Primorsko-goranske županije raspravljalo se o zahtjevima Kriznog stožera, koji je podržao zahtjeve Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ-a, a odnose se na povrat svih
pozajmica 3. maju od strane Uljanik Grupe, uz normaliziranje proizvodnog procesa i financijskog poslovanja,
uvođenje kriznog menadžmenta te izdvajanje brodogradilišta 3. maj. U ime Grada Rijeke sastanku su nazočili zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Krizni stožer za 3. maj, kojeg čine i predstavnici Grada Rijeke, jučer je održao dva sastanka. Prvo je održan susret s predsjednikom Uprave s predsjednikom Uprave Grupe Uljanik Giannijem Rossandom te predsjednikom Nadzornog odbora 3. maj Veljko Grbac, na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u 3. maju i Grupi Uljanik te mogućim rješenjima. Potom se Krizni stožer susreo s predstavnicima političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Rijeke i Županijskoj skupštini PGŽ-a te saborskim zastupnicima iz ovog kraja, koji su dali punu podršku u borbi za spas 3. maja.„Mogu reći da je povjerenje nestalo, tražilo se uvođenje kriznog menadžmenta te promjena uprave 3. maja, naravno kada se pravno za to steknu uvjeti,“ kazao je župan Zlatko Komadina.

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda rekao je da s Kriznim stožerom dogovoreno da će se ispuniti njihovi zahtjevi u trenutku kad to bude moguće, odnosno kad se riješi pitanje programa restrukturiranja i kad se vidi u kojem smjeru dalje.

Nakon susreta s predstavnicima političkih stranaka, zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović
istaknuo je kako je danas iz Rijeke poslana vrlo jasna poruka kako Vladi, tako i Upravi Uljanika, vlasnicima 3. maja, da je stvar preozbiljna i da moraju vratiti pozajmice koje su otišle iz 3. maja putem plana restrukturiranja.

Krizni stožer za 3. maj, kojeg čine i predstavnici Grada Rijeke, jučer je održao dva sastanka. Prvo je održan susret s predsjednikom Uprave s predsjednikom Uprave Grupe Uljanik Giannijem Rossandom te predsjednikom Nadzornog odbora 3. maj Veljko Grbac, na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u 3. maju i Grupi Uljanik te mogućim rješenjima. Potom se Krizni stožer susreo s predstavnicima političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Rijeke i Županijskoj skupštini PGŽ-a te saborskim zastupnicima iz ovog kraja, koji su dali punu podršku u borbi za spas 3. maja.„Danas smo imali i sastanak s Upravom Uljanika i Nadzornim odborom 3. maja, koji je održao svoju sjednicu, međutim zahtjevi Kriznog stožera za 3. maj nisu ispunjeni. Vrlo je jasno i tražena ostavka jer je izgubljeno povjerenje radnika u Upravu. Na nama je da dalje vršimo politički pritisak – političke stranke u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini ostaju pri onim stavovima koji su izneseni i na zajedničkoj sjednici održanoj u
lipnju. Otada se nije puno toga promijenilo, no vjerujem da zajedničkim snagama i političkim pritiskom možemo očuvati radna mjesta u 3. maju, a to je ono što je najbitnije“, upozorio je Filipović.

Krizni stožer za 3. maj, kojeg čine i predstavnici Grada Rijeke, jučer je održao dva sastanka. Prvo je održan susret s predsjednikom Uprave s predsjednikom Uprave Grupe Uljanik Giannijem Rossandom te predsjednikom Nadzornog odbora 3. maj Veljko Grbac, na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u 3. maju i Grupi Uljanik te mogućim rješenjima. Potom se Krizni stožer susreo s predstavnicima političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Rijeke i Županijskoj skupštini PGŽ-a te saborskim zastupnicima iz ovog kraja, koji su dali punu podršku u borbi za spas 3. maja.Župan Komadina je inzistirao na potrebi brzog djelovanja, smatrajući da samo brza reakcija uz izraziti nadzor može dovesti do cilja – očuvanja brodogradnje.

Saborska zastupnica Ines Stranja-Linić kazala je kako je MOST danas zatražio hitno sazivanje tematske saborske sjednice na temu brodogradnje. Saborski zastupnik Željko Jovanović, ujedno i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije praćenja korupcije, istaknuo je kako očekuje ubrzanje istrage poslovanja u 3. maju i Uljaniku.

U ime gradskog i županijskog HDZ-a županijski vijećnik Dinko Beaković istaknuo je punu podršku
radnicima 3. maja, dok je gradski i županijski vijećnik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić kazao kako smatra da je stečaj 3. maja ili Uljanik Grupe izgledan.

Predsjednik Kriznog stožera za 3. maj Predrag Knežević, inače predstavnik radnika brodogradilišta 3. maja, zahvalio se na podršci Gradu, Županiji, posebice gradonačelniku Obersnelu i županu Komadini, kao i svim političkim strankama, izrazivši uvjerenje da će svi zajedno uložiti trud u bitci za spašavanje 3. maja.

Oznake