Uz široku ponudu gastro delicija na truckovima se, sukladno temperaturama, nudila i bogata paleta osvježavajućih pića. Osim što je festival već u prvom izdanju prepoznat od strane domaćih posjetitelja, ovoga je puta oduševio i brojne turiste koji su se uputili prema Trsatu i uživali u čarima festivala.

Na otvorenju je u suradnji s JGL-om gostovao renomirani Hiltonov chef Deni Srdoč koji je posjetiteljima prezentirao pripremu zanimljivih zalogaja nesvakidašnjih naziva. Svi su mogli degustirati jela bazirana na spoju suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćena talijanskim i francuskim trendovima, poput Sourdough domaće foccaie, zatim jelo neobičnog naziva – Gyudon yoshinoya, a na meniju su se, između ostalog, našle i biodinamičke tikvice, tiramisu te Breton biskvit.

Food Truck Festival trajati će sve do 5. rujna, a već prvoga dana festivala pažnju posjetitelja privukao je 6 metara dugački truck priznate slovenske ekipe D’burgera, a posjetitelji su ponovno mogli kušati najbolji burger zadarskog adventa brenda Picnic Mingle & Fun, a u izvrsnim burgerima i slatkim zalogajima posjetitelji su uživali na Foodie trucku. Istarske street food specijalitete pripremala je Manjada iz Novigrada.

Rakhia bar na festivalu nudi cjelokupnu ponudu pića i široki asortiman rakija, dok je za osvježenje hladnom pivom zadužen Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys priprema koktele i spritzeve, Hendrick’s G&T station posjetiteljima nudi pravo ljetno osvježenje, a na Badel Martini Fiero trucku poslužuje se nekoliko varijanti spritzeva i asortiman vrhunskih vina.

Foto: Ivor Mažar

Foto: Ivor Mažar

Tijekom festivala najmlađi će ponovno moći uživati u Kids corneru u kojem će svakog vikenda na rasporedu biti kreativne radionice, a za one malo starije u subotu je uslijedila zabava uz Šajetu.

Sukladno epidemiološkim mjerama ulaz na Food Truck Festival moguć je uz predočenje Covid potvrde, a organizatori su, u suradnji s medicinskom ustanovom Medris, omogućili testiranje na ulazu po cijeni od 50 kn uz što se na poklon dobije pivo.

(Foto: Ivor Mažar, press Food Truck Festival)