Danas, u petak, 17. travnja 2020. godine, u 11.30 sati, na Podvežici, u Ulici Martina Kontuša (kod marketa Brodokomerc Nova), Damir Urban, Luka Toman i Sandi Bratonja će iz Turističkog autobusa održati  prvi od 12 malih glazbenih nastupa poklon svim Riječanima u vrijeme epidemije koronavirusom.

Tijekom dana mini koncerti, u trajanju od desetak minuta, bit će održani na još 11 lokacija po cijeloj  Rijeci. Sve lokacije na kojima će se održavati svirke odabrane su na način da građani neometano mini koncert mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, s prozora i balkona.

Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz Turističkog autobusa održava se na inicijativu Damira Urbana i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja epidemije koronavirusom.

Mole se građani da  poštuju mjeru socijalne distance, ključnu u borbi sprječavanja zaraze, i da se ne okupljaju na ulici nego da koncerte prate iz svojih kuća i stanova, odnosno s balkona i prozora.