Ovog četvrtka, 17. lipnja, od 17 sati, do Rijeke će na četiri kotača konačno stići prvi Food truck festival koji će biti „parkiran“ u Nugentovom parku ispred Trsatske gradine sve do 11. srpnja.

Otvorenje festivala ulične hrane na Trsatu upotpunit će i nastup Super Cover benda.

Pregršt zanimljivih sadržaja ispunit će čak 25 dana trajanja festivala, uz naglasak na gastro delicije koje će se nuditi na devet lokacija. Cijeli park bit će u funkciji festivala, a uz chill zone, posjetitelji će moći uživati i na sunčalištu s najljepšim pogledom na grad.

Klinci i klinceze uživat će u Kids korneru uz niz zabavnih radionica, a oni nešto stariji moći će uživati u glazbenom programu.

Posjetitelji će na festivalu uživati u gastronomskim delicijama, a hrana i cuga nudit će se isključivo na kotačima. Samo neki od specijaliteta koji će se moći kušati su Blackie Burger – višegodišnji najbolji burger zadarskog adventa Brenda Picnic Mingle & Fun, zatim bao buns, tacose i corn dog koji će pripremati Nikki’s ekipa, posjetiteljima poznata s Adventa na Gradini. Neodoljive slastice i sladoled pripremat će se na Foodie trucku, a istarske street food specijalitete pripremat će Manjada iz Novigrada. Sa svojim retro truckom stiže i Valamar, jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Hrana i cuga na četiri kotača

Hrana i cuga na četiri kotača

Festival donosi i zanimljivu ponudu pića – Rakhia bar nudit će cjelokupnu ponudu pića i široki asortiman rakija, a u parku će se smjestiti i Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys pripremat će koktele i spritzeve, a Hendrick’s G&T station posjetiteljima će nuditi pravo ljetno osvježenje. Na Badel Martini Fiero trucku posluživat će se nekoliko varijanti spritzeva i Badel asortiman vrhunskih vina.

Klopa, cuga i mjuza na kotačima su spremne, a preostaje samo uputiti se na Trsat koji će ovog ljeta biti najveća i najzabavnija chill zona u gradu. Uz čak 22 programa, u sklopu festivala na video wallu moći će se pratiti utakmice Europskog prvenstva kada će Hrvatska zaigrati protiv Češke i Škotske.