Ovog četvrtka, 17. lipnja, od 17 sati, do Rijeke će na četiri kotača konačno stići prvi Food truck festival koji će biti „parkiran“ u Nugentovom parku ispred Trsatske gradine sve do 11. srpnja.

Otvorenje festivala ulične hrane na Trsatu upotpunit će i nastup Super Cover benda.

Pregršt zanimljivih sadržaja ispunit će čak 25 dana trajanja festivala, uz naglasak na gastro delicije koje će se nuditi na devet lokacija. Cijeli park bit će u funkciji festivala, a uz chill zone, posjetitelji će moći uživati i na sunčalištu s najljepšim pogledom na grad.

Klinci i klinceze uživat će u Kids korneru uz niz zabavnih radionica, a oni nešto stariji moći će uživati u glazbenom programu.

Posjetitelji će na festivalu uživati u gastronomskim delicijama, a hrana i cuga nudit će se isključivo na kotačima. Samo neki od specijaliteta koji će se moći kušati su Blackie Burger – višegodišnji najbolji burger zadarskog adventa Brenda Picnic Mingle & Fun, zatim bao buns, tacose i corn dog koji će pripremati Nikki’s ekipa, posjetiteljima poznata s Adventa na Gradini. Neodoljive slastice i sladoled pripremat će se na Foodie trucku, a istarske street food specijalitete pripremat će Manjada iz Novigrada. Sa svojim retro truckom stiže i Valamar, jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Hrana i cuga na četiri kotača

Hrana i cuga na četiri kotača

Festival donosi i zanimljivu ponudu pića – Rakhia bar nudit će cjelokupnu ponudu pića i široki asortiman rakija, a u parku će se smjestiti i Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys pripremat će koktele i spritzeve, a Hendrick’s G&T station posjetiteljima će nuditi pravo ljetno osvježenje. Na Badel Martini Fiero trucku posluživat će se nekoliko varijanti spritzeva i Badel asortiman vrhunskih vina.

Klopa, cuga i mjuza na kotačima su spremne, a preostaje samo uputiti se na Trsat koji će ovog ljeta biti najveća i najzabavnija chill zona u gradu. Uz čak 22 programa, u sklopu festivala na video wallu moći će se pratiti utakmice Europskog prvenstva kada će Hrvatska zaigrati protiv Češke i Škotske.

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije