Centar tehničke kulture Rijeka otvorio je prijave za upis u novu sezonu Zimske škole programiranja tijekom koje će se od 4. do 13. siječnja 2021. godine održati 6 radionica, prvi put isključivo u virtualnom prostoru. Radionice će se baviti programiranjem, spačkama na računalu, izradom GIF-a, 3D modeliranjem te fotografijom i animiranjem.

Po prvi put otkad organiziraju Zimsku školu, koja omogućuje učenicima da tijekom zimskih školskih praznika uče i zabavljaju se uz informatičke i multimedijalne radionice, u Centru tehničke kulture Rijeka sve radionice održat će se u potpunosti online.

Šest besplatnih radionica za ispunjene zimske praznike

Radionica Pythona, uvest će polaznike u svijet programiranja s programski jezikom koji nosi naziv zmije. I to vrlo opasne zmije! Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda, a održavat će se od 4. do 8. siječnja od 10 do 12 sati. U srijedu, 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja radionice neće biti.

Ako se voliš zafrkavati i zadavati svojim ukućanima glavobolje s računalima, za tebe je radionica Spačke na računalu. U 90 minuta naučit ćeš kako podići atmosferu među svojim prijateljima i obitelji. Radionica je namijenjena zafrkantima svih dobi, a održat će se u utorak, 5. siječnja, u 12 sati.

U prvom tjednu naše Zimske škole možeš se još uključiti u radionicu 3D modeliranja u programu Tinkercad, koja je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole. Radionica koja će te uvesti u svijet 3D modeliranja traje 90 minuta, a održat će se u dva termina – na tebi je da izabereš koji ti bolje odgovara. Ponedjeljak, 4. siječnja, od 14 do 15:30 ili petak, 8. siječnja, od 14 do 15:30.

U drugom tjednu Zimske škole održat će se još jedna radionica 3D modeliranja, a na njoj će polaznici izrađivati stalak za mobitel. Svi polaznici će u programu SketchUP napraviti 3D model stalka za svoj mobitel, a ekipa iz CTK Rijeka isprintat će njihove stalke koje će potom moći pokupiti i odnijeti kući. Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8 razreda osnovne škole, a održat će se u ponedjeljak i utorak, od 11. do 12. siječnja od 11 do 12:30. Radionicu provodimo u suradnji s Hrvatskim savezom brodomaketara.

Na radionici izrade GIF-a izrađivat ćemo GIF-ove o partnerskim odnosima i vezama. Radionica je namijenjena mladim osobama od 15 do 30 godina, a održat će se u utorak i srijedu, od 12. do 13. siječnja od 13:00 do 14:30 sati. Radionicu provodimo u suradnji s udrugom SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.

Želiš li sam izraditi svoju foto-priču, prijavi se na radionicu Fotografija i novi mediji koja je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Od osnova fotografije, snimanja do animiranja u jednu zajedničku priču – sve to ćemo proći na trodnevnoj radionici, koja će se održati od 11. do 13. siječnja od 15 do 16:30 sati. Radionicu provodimo u suradnji s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRI.

Online prijave

Sve radionice vodit će iskusni predavači, koji će polaznike obavijestiti o tome jesu li primljeni na radionicu te im poslati link putem kojeg će se spojiti u vrijeme predviđeno za održavanje radionice.

Prijaviti se možeš putem prijavnice u na internetskoj stranici Centra tehničke kulture Rijeka.

Zimsku školu CTK Rijeka donosi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.