U sklopu projekta Kortil uživo, koji se već treću godinu zaredom uključuje u manifestaciju Hrvatska volontira, nastavlja se rad na uređenju trga između OŠ Centar i Građevinske škole, pokraj ulice Podhumskih žrtava.

Od podneva do večernjih sati svi voljni građani i građanke te volonteri projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture okupili su se kako bi oslikali trg, izgradili klupice te drveće ukrasili pletivom koje su sami izradili. U akciju su bila uključena i djeca iz OŠ Centar koja su slavila dan škole.

U organizaciji programa su sudjelovali Volonterski centar udruge SMART i Galerija Kortil HKD-a na Sušaku. Pored volontera projekta Europska prijestolnica kulture, Građevinske tehničke škole i Volonterskog kluba Graditeljske škole za industriju i obrt, u aktivnosti su se uključili i članovi Matice umirovljenika Rijeka, članice udruge Korak po korak, članice radionice pletenja, umjetnici i glazbenici koji će svojim angažmanom i idejama doprinijeti da trg dobije nove sadržaje i bolji izgled. Naglasak je, dakako, bio na važnosti volonterskog rada za boljitak zajednice i susjedstva.

Osim akcija ukrašavanja i čišćenja trga, održan je i glazbeni program koji je uključivao bendove Gipsy Boogie i ča god, Pachamama Streetconnection, Elian te Silk Milk na kraju.